ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Ταϊβάν: Πάνω από 125 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε κτήρια και σήραγγες (βίντεο)

Στη Νέα Ταϊπέι κατέρρευσε εργοστάσιο

Σεισμός στην Ταϊβάν: Πάνω από 125 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε κτήρια και σήραγγες (βίντεο)

Οι αρχές της Ταϊβάν, ανακοίνωσαν πως μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, 127 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, με τους 77 εξ αυτών να είναι παγιδευμένοι μέσα στις σήραγγες Jinwen και Daqinqshui κάτω από βουνά στην κομητεία Χουλιέν.

Τα υπόλοιπα 50 άτομα είναι παγιδευμένα σε τέσσερα μικρά λεωφορεία που ταξίδευαν από το κέντρο της πόλης Χουαλιέν προς το κοντινό εθνικό πάρκο Tαρόκο. Όλοι τους ήταν εργαζόμενοι που μεταφέρονταν στο ξενοδοχείο Silks Place Taroko, ενόψει ενός τετραήμερου αργίας.

Στη Νέα Ταϊπέι εν τω μεταξύ ένα κτήριο εργοστασίου κατέρρευσε, σύμφωνα με τον τοπικό δήμαρχο. «Ήταν 57 άτομα μέσα. Εκτός από την άμεση εκκένωση μας, υπήρχαν τρία άτομα παγιδευμένα» δήλωσε ο Hou Yu-ih.

«Ο τελευταίος διασώθηκε γύρω στις 11:57 (τοπική ώρα). «-Πλέον υπάρχει μόνο ένας τραυματίας. Οι υπόλοιποι άνθρωποι στο εργοστάσιο είναι σώοι»

Οι διασώστες στην Ταϊβάν δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν δεκάδες ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε σήραγγες αυτοκινητόδρομων μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 9 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Η ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών ταρακούνησε την ανατολική ακτή του νησιού, χτυπώντας στις 7:58 π.μ. τοπική ώρα 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χουαλιέν και σε βάθος 34,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ακολούθησαν περίπου 100 μετασεισμοί με δονήσεις που έγιναν αισθητές σε όλο το νησί, μεταξύ άλλων από το προσωπικό του CNN στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Η Εθνική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ταϊβάν (NFA) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 736 τραυματίστηκαν και άλλοι 77 παραμένουν εγκλωβισμένοι σε οδικές σήραγγες μετά τον σεισμό. Η σοβαρότητα των τραυματισμών τους παραμένει αδιευκρίνιστη.

Ανάμεσά τους και δύο Γερμανοί πολίτες που έχουν παγιδευτεί στη σήραγγα Chongde, η οποία βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Taroko. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, οι αρχές αρχικά δεν έδωσαν καμία πληροφορία για την κατάστασή τους.

Όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν στην κομητεία Χουαλιέν, ανάμεσά τους και τρεις πεζοπόροι που σκοτώθηκαν από πτώση βράχων στο τουριστικό φαράγγι Ταρόκο, ανέφερε η NFA.

Η πτώση βράχων σκότωσε επίσης έναν οδηγό φορτηγού μπροστά από μια σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο Suhua της ανατολικής ακτής, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκτεταμένες ζημιές, καθώς κτήρια κατέρρευσαν στην κομητεία Χουαλιέν, χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος έκλεισε λόγω κατολισθήσεων και βράχων, σύμφωνα με ταϊβανέζους αξιωματούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.