ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο «χορό των Ρίχτερ» η Ταϊβάν: Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη ισχυρές σεισμικές δονήσεις το Σαββατοκύριακο

Στο «χορό των Ρίχτερ» η Ταϊβάν: Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε την ανατολική κομητεία Χουάλιεν της Ταϊβάν το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της Κίνας (CENC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε από τη δική του πλευρά λίγο νωρίτερα πως η σεισμική δόνηση ήταν 5,6 βαθμών και ότι ήταν εντελώς επιφανειακή, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.

Η νέα σεισμική δόνηση ακολουθεί τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών που έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τρένα, να καταρρεύσει κατάστημα λιανικής και να παγιδευτούν εκατοντάδες άνθρωποι σε ορεινούς δρόμους εξαιτίας κατολισθήσεων.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε πως ο χθεσινός σεισμός ήταν ισχύος 7,2 βαθμών.

Ο απολογισμός των θυμάτων που δημοσιοποίησε η πυροσβεστική στη νήσο κάνει λόγο για έναν νεκρό και 146 τραυματίες. Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια του καταστήματος που κατέρρευσε στον δήμο Γιούλι.

Άλλος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών, έπληξε τη νήσο το Σάββατο.

Η Ταϊβάν βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι συχνές στη νήσο. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί εξαιτίας σεισμού στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.400 και πλέον κατοίκους της Ταϊβάν το 1999.

Παρακολουθήστε βίντεο από το χθεσινό σεισμό:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.