ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία – Προειδοποίηση για «επικίνδυνο» Νοέμβριο

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία – Προειδοποίηση για «επικίνδυνο» Νοέμβριο

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού όλη την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα (18/10), όμως στο τέλος της αναμένεται, με βάση τα προγνωστικά μοντέλα, νέο κύμα κακοκαιρίας.

«Θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανουσάκης τόνισε τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας πως ο καιρός στη χώρα μας θα είναι ήπιος, καθώς θα επηρεαστεί από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων προς τα Βαλκάνια με τις χαμηλές προς την περιοχή της Κύπρου, ωστόσο θα ενισχυθούν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ωστόσο, από την Παρασκευή και μετά, το σκηνικό θα αλλάξει, καθώς την Ελλάδα θα επηρεάσουν, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βαρομετρικά χαμηλά τα οποία βρίσκονται τώρα στη δυτική Ευρώπη.

«Από Παρασκευή και από το Ιόνιο και προς το Αιγαίο θα έχουμε φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές για τα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαρουσάκης έκανε ειδική αναφορά στον Νοέμβριο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως είπε «είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.