ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παγετός και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού σε όλη τη χώρα

Παγετός και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για το πιο κρύο ίσως Σαββατοκύριακο του φετινού χειμώνα. Σήμερα Σάββατο παρατηρούνται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια της χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερά και την Εύβοια.

Χιόνι πέφτει από το βράδυ ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία πέφτει ακόμη περισσότερο και σε γενικές γραμμές θα κινηθεί κάτω από τους 10οC σε όλη τη χώρα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, τοπικά αυξημένες στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, όπου και θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Βελτίωση αναμένουμε από το βράδυ του Σαββάτου.

Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5οC, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη. Χαρακτηριστικά στην Καστοριά η θερμοκρασία το πρωί κυμαινόταν στους -7oC, ενώ στην Κοζάνη αναμένεται να αγγίξει τους -9οC

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη Δυτική Ελλάδα πάλι, αναμένονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές στα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2οC έως 11οC, με το θερμόμετρο στην Ήπειρο να δείχνει κατά τόπους τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα. Πιο αναλυτικά, στον Πύργο αναμένουμε βροχές με καλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν κατ’ ανώτερο ακόμη και τους 13oC, το Μεσολόγγι θα έχει σήμερα χαμηλότερη θερμοκρασία 3oC, η Άρτα θα έχει βροχερή μέρα με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 1oC έως 7oC, ενώ στα Ιωάννινα η θερμοκρασία θα πέσει τη νύχτα στους -6oC.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σε ό, τι αφορά τώρα την κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αναμένουμε χιονόνερο στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Ανατολική Στερά. Δυνατοί άνεμοι στα 5 με 5 μποφόρ, ενώ πιο νότια θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 1οC, έως 8οC, με το θερμόμετρο τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα στα βορειότερα. Αναλυτικά στην Κυπαρισσία αναμένεται βροχή με θερμοκρασίες από 8oC έως 10oC, στο Κιάτο το θερμόμετρο θα δείξει το… απόλυτο 0oC το βράδυ, ενώ αναμένεται και ασθενής βροχή, στηΛαμία η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν, αγγίζοντας ακόμη και τους -4oC, ενώ στα ΦάρσαλαΘεσσαλίας από το πρωί χιονίζει ελαφρά, ενώ τη νύχτα το θερμόμετρο θα δείξει -2oC.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Στα νησιά των Κυκλάδων και την κρήτη αναμένεται βροχή ή χιονόνερο με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Ισχυροί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, τοπικά ως 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 5oC έως 10oC. Δυνατός αέρας και θερμοκρασίες 6-7oC στην Άνδρο, 7 με 8oC στην Τήνο με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις, στους 10oC η θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης και στους 6oC στα Χανιά.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τώρα, νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια όπου θα δούμε χιονόνερο ή ακόμη και χιόνι. Άνεμοι ισχυροί, κατά τόπους έως 8 μποφόρ και θερμοκρασίες από 5oC έως 11oC. Ελαφριά ομίχλη στη Λέσβο με θερμοκρασίες από 3oC έως 6oC, αντίστοιχη εικόνα και στη Σάμο με το θερμόμετρο να δείχνει από 4oC έως 8oC. Ήλιος στο Καστελλόριζο με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει κάτω από 9oC, όπως και στην Κω όπου παρατηρείται ελαφριά ομίχλη.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική τώρα νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στο Κέντρο της πόληςήλιος με ελαφριά συννεφιά και θερμοκρασία ως 9oC, στους 4oC η χαμηλότερη θερμοκρασία στοΜαρούσι και από 4oC έως 9oC στον Πειραιά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη συμπρωτεύουσα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά του νομού, όπου και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς στα 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από -3oC έως 3oC.

Τι αναμένουμε για αύριο Κυριακή

Την Κυριακή τώρα αναμένονται νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, με χιονόνερο κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνεμοι θα κυμανθούν από 3 έως 4 μποφόρ, με πιο ισχυρούς ανέμους νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ που θα εξασθενίσουντ ο βράδυ. Ο παγετός θα συνεχίσει και αύριο, κατά τόπους στα ηπειρωτικά και ολικός στα βόρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.