ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο: Η ζέστη τρέλανε δέντρα και λουλούδια

Καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο: Η ζέστη τρέλανε δέντρα και λουλούδια

Πρωταφανείς θερμοκρασίες «δείχνουν» τα ταλευταία 24ωρα τα θερμόμετρα, τρελαίνοντας τη… φύση! 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με το meteo.gr το μεσημέρι η θερμοκρασία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά και σε άλλες δυτικές περιοχές του νησιού η θερμοκρασία έφθασε ακόμη και τους 28 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή, μια ανάσα πριν τους 30!

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, στις Κυκλάδε και στη δυτική Πελοπόννησο, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 25  βαθμούς Κελσίου! 

Εντωμεταξύ, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική ενώ σε υψηλά για την εποχή επίπεδα βρίσκεται και η υγρασία. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παραμείνει ίδιο και τις επόμενες ημέρες και μόνο την Πέμπτη αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και καταιγίδες. 

Η καλοκαιρία μέσα στον Φεβρουάριο, όμως, δεν είναι χωρίς συνέπειες… 

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ekriti.gr επηρέασε τη φύση και προκάλεσε ανθοφορία όχι μόνο στις αμυγδαλιές αλλά και στις ελιές, κάτι που, υπό κανονικές συνθήκες, παρατηρείται τον Απρίλιο στις θερμότερες περιοχές και το Μάιο – Ιούνιο στις ψυχρότερες περιοχές της Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ομότιμο καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Σπύρο Λιονάκη, που μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, αυτή η πρώιμη ανθοφορία, ειδικά για τις ελιές, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή, από τη στιγμή που δεν θα οδηγήσει σε καρπόδεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.