ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεοφάνεια με κακοκαιρία: Πού χιονίζει και πώς θα κινηθεί ο Ηφαιστίων; (φώτο)

Θεοφάνεια με κακοκαιρία: Πού χιονίζει και πώς θα κινηθεί ο Ηφαιστίων; (φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Σε άλλα σημεία με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας., στην Κρήτη με ισχυρές βροχοπτώσεις και στα πελάγη με θυελλώδεις ανέμους.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής, όπως στη Ζάκυνθο, όταν η μισή πόλη του νησιού βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία χτύπησε Ανδρο και Τήνο
Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Άνδρο και στην Τήνο, όπως και στην Ευβοια, λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι άνεμοι «έπιασαν» ταχύτητα 161 χλμ
Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν από το πρωί των Θεοφανείων στο Αιγαίο, με ταχύτητες που έφθασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 χλμ/ώρα στη νότια Τήνο, με βάση τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr μέχρι τις 08:30 της Δευτέρας.

Οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου που έχουν καταγράψει οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία -Πού αναμένονται χιονοπτώσεις
Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή/χιόνι) έως το βράδυ της Τρίτης 7/1, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα.


Άνεμοι πάνω από 10 μποφόρ λόγω της κακοκαιρίας
Παράλληλα, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν ακόμη και τα 10 μποφόρ.


Χιόνια στην Αττική
Στην Αττική, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαγορευτικό απόπλου
Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ.
Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.