Εύηνος: Οι βροχές διέλυσαν το πρόχειρο πέρασμα – Ξανά σε απόγνωση οι κάτοικοι

Έκτακτη σύσκεψη, στην κοινότητα Γαλατά για την ανταλλαγή απόψεων και την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης

Εύηνος: Οι βροχές διέλυσαν το πρόχειρο πέρασμα – Ξανά σε απόγνωση οι κάτοικοι

Όπως ακριβώς το είχαν φανταστεί οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από την κατεστραμμένη ήδη από τις νεροποντές του περασμένου Δεκεμβρίου γέφυρα του Ευήνου έγιναν τελικά τα πράγματα: το πρόχειρο πέρασμα που είχε κατασκευαστεί μέσα στην κοίτη του ποταμού, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης επικοινωνία μεταξύ των γύρω χωριών (Γαλατάς, Ευηνοχώρι, Περιθώρι κ.α.) και κυρίως σύνδεσή τους με το Μεσολόγγι, παρασύρθηκε από τις βροχές του τελευταίου διημέρου!

Η πρόχειρη λύση στην οποία είχε καταφύγει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ (περισσότερο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, μα και για να υπάρχει μία δυνατότητα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, που απαιτούσαν ταχύτητα, όπως φωτιές ή θέματα υγείας), είχε άδοξο τέλος. Η παντελής ανικανότητα να δημιουργηθεί από τον περασμένο χειμώνα και κατά τη διάρκεια οκτώ μηνών, μία σοβαρή και στέρεη ενδιάμεση λύση, έως ότου κατασκευαστεί η νέα γέφυρα, που θα αντικαταστήσει την παλαιά οδική, που γκρεμίστηκε στις 12 Δεκεμβρίου, οδηγεί και πάλι σε αδιέξοδο.

GEFIRAAA2

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χωμάτινη πρόσβαση, η οποία κατασκευάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού, υπό την πίεση και τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, εξυπηρετούσε τους κατοίκους με έναν υποτυπώδη, αλλά και «άτυπο» τρόπο, καθώς δεν ήταν κανονικός δρόμος, για βασικές ανάγκες τους.

Η ιδιόμορφη και εντελώς εξοργιστική απομόνωση, που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών στην περιοχή αυτή, κοντά στις εκβολές του Ευήνου και ακριβώς στα όρια των δήμων Ναυπάκτου και Μεσολογγίου (με τις δημοτικές αρχές να παρακολουθούν σχεδόν ατάραχες την τραγική αβελτηρία των υπευθύνων), γίνεται πλέον ακόμα πιο έντονη, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η δε πληροφορία ότι αυτές τις ημέρες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή βιώσιμης προσωρινής γέφυρα δεν φαίνεται να πείθει τους κατοίκους, που μέχρι τώρα έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. GEFFAAAAA

Γι’ αυτό το λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί από την αρχή του προβλήματος, κάλεσε για το απόγευμα της Πέμπτης 25 Αυγούστου έκτακτη σύσκεψη, στην κοινότητα Γαλατά για την ανταλλαγή απόψεων και την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή «από τις 13 Ιουλίου 2022, εκφράσαμε την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα αποκατάστασης της επικοινωνίας στον Εύηνο, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς και την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια. Εκφράσαμε τότε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων και τη διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων, αλλά και η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων. Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά σήμερα τα χαράματα κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, οπότε πάλι ο ίδιος γολγοθάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.