ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα έρευνα λέει ότι το τέρας του Λοχ Νες μπορεί να υπήρξε στην πραγματικότητα – Θεωρεί ότι πρόκειται για πλησιόσαυρο

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται να έζησε σε αυτή την λίμνη

Νέα έρευνα λέει ότι το τέρας του Λοχ Νες μπορεί να υπήρξε στην πραγματικότητα – Θεωρεί ότι πρόκειται για πλησιόσαυρο

Το τέρας του Λοχ Νες είναι ένα μυθικό πλάσμα που εικάζεται ότι ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας, με την περιοχή να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες και κυνηγούς κρυπτιδίων, καθώς οι ντόπιοι αναφέρουν ότι βλέπουν περίεργα σημάδια και κινήσεις στο νερό.

Μέχρι στιγμής, η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι πρόκειται για πλησιόσαυρο (ένα είδος δεινοσαύρου) και μπορεί να έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την ύπαρξη του, όμως μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται να έζησε σε αυτή την λίμνη. Όχι όμως με τον τρόπο που φαντάζονται οι περισσότεροι.

Πιο αναλυτικά, η nypost.com αναφέρει ότι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Bath και Portsmouth της Βρετανίας δημοσίευσαν στον επιστημονικό ιστότοπο Cretaceous Research μια καινούργια έρευνα, που αφορά απολιθώματα πλησιόσαυρων που εντοπίστηκαν σε τμήματα της Σαχάρας στο Μαρόκο.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι πλησιόσαυροι ήταν πλάσματα που ζούσαν στα νερά της θάλασσας και όχι σε γλυκά νερά, όπως είναι το οικοσύστημα της λίμνης Νες στην Σκωτία.

Παρόλα αυτά, τα απολιθώματα στη Σαχάρα, έδειξαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην αρχαιότητα ήταν μια λίμνη του γλυκού νερού, οπότε οι πλησιόσαυροι λογικά μπορούσαν να ζήσουν σε όλα τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Έτσι, οι ειδικοί θεωρούν ότι στην πραγματικότητα η Νέσι μπορεί να υπήρξε στη λίμνη Νες, αλλά μόνο στην αρχαιότητα και όχι από την περίοδο που εμφανίστηκε ο άνθρωπος.

Ο μύθος του τέρατος

Το τέρας του Λοχ Νες γνωστό και ως Νέσι είναι ένα κρυπτίδιο (μυθικό πλάσμα που θεωρείται ότι υπάρχει) και σύμφωνα με τον μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας.

Οι πρώτες αναφορές εντοπίζονται τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό. Παρόλα αυτά, οι πρώτες σύγχρονες αναφορές έρχονται το 1932 από την εφημερίδα Inverness Courier, όταν ένα ζευγάρι υποστήριξε πως παρατήρησε στην λίμνη ένα άγνωστο πλάσμα.

Έκτοτε, ακολούθησαν κι άλλες αναφορές, οι οποίες περιέγραφαν αρχικά το τέρας ως ένα τεράστιο ερπετό ή μια μεγάλη ενυδρίδα, ενώ το 1934 αποτελεί σημείο καμπής για την γέννηση του μύθου.

Τότε, ο Ρόμπερτ Γουίλσον δημιούργησε την περίφημη φωτογραφία της Νέσι, που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, η οποία θεωρείται από ορισμένους αληθινή μέχρι και σήμερα, παρόλο που έχει αποδεχτεί ψεύτικη, ενώ ο ίδιος ο δημιουργός έχει απορρίψει την γνησιότητα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκτοτε, καθιερώθηκε ο μύθος του τέρατος του Λοχ Νες και θεωρείται πως είναι ένα είδος δεινοσαύρου και συγκεκριμένα πλησιόσαυρου, με την λίμνη που εικάζεται ότι ζει, να αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.