Ο Δήμαρχος Ύδρας: «Το ζώο που κουβαλούσε ψυγείο δεν είναι γαϊδούρι… είναι μουλάρι που φορτώνεται έως 100kg»

Έξαλλοι όλοι με την απάντηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ύδρας: «Το ζώο που κουβαλούσε ψυγείο δεν είναι γαϊδούρι… είναι μουλάρι που φορτώνεται έως 100kg»

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτό από την Υδρα με ένα γαϊδουράκι/μουλάρι φορτωμένο με ένα τεράστιο κουτί.

Ο δήμαρχος Υδρας έδωσε σήμερα τη δική του απάντηση

«Η Παραπληροφόρηση Πρέπει να Σταματήσει! Με έκπληξη διαβάσαμε άρθρο με τίτλο: «Η Ντροπή του Ανθρώπου στην Ύδρα: Φόρτωσε Ψυγείο πάνω σε Γαϊδουράκι». Αρχικά, θα πρέπει για τους «φιλόζωους» που προκάλεσαν ή έγραψαν, χωρίς καμία επιφύλαξη ή έρευνα, το συγκεκριμένο άρθρο να διευκρινιστούν δύο πράγματα: Πρώτον, ότι το φορτωμένο ζώο της φωτογραφίας δεν είναι «γαϊδουράκι», αλλά μουλάρι.

Σύμφωνα με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα μουλάρι μπορεί φορτωθεί με έως 100 κιλά. Οι οικιακές συσκευές, όπως οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα πλυντήρια και τα ψυγεία, στις συσκευασίες τους αναγράφουν το βάρος τους.

Σε καμία περίπτωση το βάρος αυτών των οικιακών συσκευών δεν ξεπερνά τα 100 κιλά.Δεύτερον και ως συμπέρασμα της πρώτης παρατήρησης, σε καμία περίπτωση το «ζωάκι», όπως περιγράφεται στο εν λόγω άρθρο, δεν «δυσκολευόταν να σταθεί με τόσο βάρος στη ράχη του». Το βάρος της συγκεκριμένης οικιακής συσκευής δεν ξεπερνά τα 70 κιλά.

Στην Ύδρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα της πόλης μας, καθιστά εδώ και αιώνες, την χρησιμοποίηση ζώων εργασίας επιβεβλημένη».

Η φωτό υποστηρίζει ότι πρόκειται για γαϊδούρι, ο δήμαρχος του νησιού υποστηρίζει ότι είναι μουλάρι.

Στην ανάρτηση που έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου υποστηρίζεται ότι το κουτί περιέχει ένα ψυγείο. Η εν λόγω φωτό έκανε το γύρο του Διαδικτύου και σχολιάστηκε στα social media.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.