Ο κυκλώνας Ίαν «σάρωσε» τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 77 οι νεκροί (βίντεο)

Περισσότερες από 1.100 διασώσεις καταγράφηκαν στη Φλόριντα

Ο κυκλώνας Ίαν «σάρωσε» τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 77 οι νεκροί (βίντεο)

Δεκάδες θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές αφήνει πίσω του ο κυκλώνας Ίαν, ο οποίος «σάρωσε» τις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για 50 επιβεβαιωμένους θανάτους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούν την κομητεία Λι στη Φλόριντα.

Ακόμη πιο εφιαλτικοί είναι οι απολογισμοί αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με το NBC να μιλά για 77 νεκρούς, το CNN για περισσότερους από 70 και το MSNBC για πάνω από 77 νεκρούς. Από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, οι 73 ήταν στη Φλόριντα, κυρίως από πνιγμό, όπως σημειώνει το Sky News.

Περισσότερες από 1.100 διασώσεις καταγράφηκαν στη Φλόριντα αφότου ο Ίαν έπληξε την πολιτεία ως κυκλώνας Κατηγορίας 4 το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις χθες Σάββατο.

Μολονότι στη συνέχεια εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα, ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε Νότια Καρολίνα, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Φλόριντα είχαν μείνει χθες Σάββατο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στις άλλες τρεις προαναφερθείσες πολιτείες, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 300.000.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε εκφράσει φόβους την Παρασκευή ότι ο κυκλώνας Ίαν «πιθανόν θα καταγραφεί ως ένας από τους χειρότερους στην ιστορία της χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μόλις που αρχίζουμε να διαπιστώνουμε την έκταση της καταστροφής», είπε και συμπλήρωσε ότι «θα χρειαστούν μήνες, ίσως και χρόνια» για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.