ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βέλγιο: Ακτιβιστές της Greenpeace «κατέλαβαν» κτίριο και χρησιμοποίησαν εντυπωσιακά οπτικά εφέ (βίντεο)

Βέλγιο: Ακτιβιστές της Greenpeace «κατέλαβαν» κτίριο και χρησιμοποίησαν εντυπωσιακά οπτικά εφέ (βίντεο)

Περίπου 30 ακτιβιστές της Greenpeace χρησιμοποίησαν ένα παλιό πυροσβεστικό και κατάφεραν να περάσουν από την ασφάλεια του κτιρίου. Εν συνεχεία, σκαρφάλωσαν στην μεταλλική πρόσοψη του κτιρίου Europa, της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άπλωσαν ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κλιματική Εκτακτη Ανάγκη». Οι Βελγικές Αρχές εν τέλει απομάκρυναν από το κτίριο τους ακτιβιστές που το είχαν καταλάβει.

Μάλιστα, χρησιμοποίησαν και εφέ προκειμένου δώσουν την εντύπωση στους πάντες ότι το κτίριο φλέγεται. Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό:

Πριν από την λήξη της κατάληψης, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες της συνόδου κορυφής είναι πιθανόν να μεταφερθούν στο γειτονικό κτίριο Justus Lipsus.

Η πυροσβεστική υπηρεσία των Βρυξελλών έστησε δύο μεγάλες σκάλες για να επιτρέψει στους αστυνομικούς να σκαρφαλώσουν στην πρόσοψη του κτιρίου και να συλλάβουν τους Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς ακτιβιστές της Greenpeace.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάναμε το καθήκον μας» , δήλωσε ικανοποιημένη η Λόρα Ούλμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.