ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

BAFTA 2020: Απόψε η απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

BAFTA 2020: Απόψε η απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο η 73η απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA).

Η ταινία «Joker», που ξεχώρισε για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Joaquin Phoenix, συγκεντρώνει 11 υποψηφιότητες, τις περισσότερες για τα BAFTA. Το «Once Upon a Time… in Hollywood» του Quentin Tarantino διεκδικεί 10 βραβεία, μεταξύ αυτών: Καλύτερης ταινίας, Α’ Ανδρικού για τον Leonardo DiCaprio, Σκηνοθεσίας, B’ Ανδρικού ρόλου για τον Brad Pitt και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το «1917», η πολεμική ταινία του Sam Mendes βρίσκεται υποψήφια στις κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης Βρετανικής ταινίας, Σκηνοθεσίας και διεκδικεί ακόμα 6 βραβεία.

Στη κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου βρίσκονται υποψήφιες οι: Saoirse Ronan για το «Little Women», η Charlize Theron για το «Bombshell» και η Renée Zellweger για την ταινία «Judy». Η Scarlett Johansson διεκδικεί το βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Jojo Rabbit», ενώ ο Tom Hanks βρίσκεται υποψήφιος για τον Β’Ανδρικό ρόλο στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood».

H ταινία «Pain & Glory» του Pedro Almodovar και το «Portrait of a Lady on Fire» διεκδικούν από ένα βραβείο στη κατηγορία Μη Αγγλόφωνης Ταινίας, ενώ η ταινία «Ford v. Ferrari» («Le Mans ’66»), βρίσκεται υποψήφια σε τρεις τεχνικές κατηγορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, από ένα βραβείο διεκδικούν οι ταινίες «Knives out» με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, «Booksmart» και «A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.