ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ταινία που υπήρξε ποτέ – Είχε διάρκεια 720 ώρες και τρέιλερ 7 ωρών (βίντεο)

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ταινία που υπήρξε ποτέ – Είχε διάρκεια 720 ώρες και τρέιλερ 7 ωρών (βίντεο)

Το Ambiance ήταν μια πειραματική ταινία από τον Σουηδό σκηνοθέτη Anders Weberg που είχε μια προβλεπόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας την 31η Δεκεμβρίου 2020 με διάρκεια 720 ώρες ή 30 ημέρες.

Όταν τελείωσε, η ταινία, εξαφανίστηκε. Το site άδειασε από περιεχόμενο, το Youtube κανάλι έχει μόλις ένα βίντεο με τίτλο “C’est fini” και δεν δείχνει τίποτα άλλο. Μετά την παγκόσμια προβολή της κατά την εν λόγω ημερομηνία, ο Weberg είχε όντως σκοπό να καταστρέψει το μοναδικό αντίγραφο της ταινίας έτσι ώστε να μπορεί να πει πως ήταν “το μεγαλύτερο φιλμ που δεν υπάρχει”.

Με σαφείς αναφορές στην ταινία του Μπέργκμαν «Έβδομη σφραγίδα» του 1957, επιστρέφοντας στην ίδια περιοχή της νότιας Σουηδίας με δυο performance καλλιτέχνες, πάνω στην παραλία, ο Σουηδός καλλιτέχνης έφτιαξε ένα όχι απλώς όχι σύντομο, αλλά το ακριβώς αντίθετο, ένα 7ωρο τρέιλερ που έδωσε στο κοινό μια καλή ιδέα για το τι είναι το φιλμ του.

Το οποίο δε, αν δεν το είδε κανείς εκείνες τις 30 μέρες, κρίμα, δεν θα το δει ποτέ (εκτός κι αν ανέβει σε πλατφόρμες ή σε κάποιο φεστιβάλ). Πάντως είτε λόγω ρεαλισμού είτε λόγω αυτογνωσίας ο ίδιος είχε πει πως δεν περίμενε από κανέναν να δει ταινία του, “ούτε τη μισή δεν θα δουν” παραδέχτηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.