ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Βρέθηκε αρχαιολογικός «θησαυρός» κάτω από αμπελώνα (φώτο)

Ιταλία: Βρέθηκε αρχαιολογικός «θησαυρός» κάτω από αμπελώνα (φώτο)

Ένα μωσαϊκό δάπεδο της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους κάτω από έναν αμπελώνα στη βόρεια Ιταλία, μετά από δεκαετίες σχετικής αναζήτησης.

Το εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο μωσαϊκό βρίσκεται στην κοινότητα Νεγκράρ ντι Βαλπολιτσέλα, βόρεια της Βερόνα.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, υπήρχαν ενδείξεις για την ύπαρξη μίας ρωμαϊκής έπαυλης στην περιοχή έδω και περισσότερο από έναν αιώνα, με ερευνητές να ασχολούνται με το ζήτημα από τότε. Σύμφωνα με μία σημείωση στην ιστοσελίδα της κοινότητας, επιτέλους πραγματοποιήθηκε η ανακάλυψη «μετά από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών».

«Η Εφορεία θα συνεργαστεί τώρα με τους ιδιοκτήτες του κτήματος και το δήμο για βρουν τους κατάλληλους τρόπους ώστε αυτός ο αρχαιολογικός θησαυρός, που ήταν κρυμμένος ακριβώς κάτω από τα πόδια μας, να γίνει προσβάσιμος στο κοινό», γράφει η σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Η ανακάλυψη του μωσαϊκού μέτρα κάτω από τη γη δεν ολοκληρώνει τις ανασκαφές στο σημείο, οι οποίες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος του αρχαίου κτίσματος και ό,τι σώζεται από αυτό.

Καθώς η χώρα βγαίνει σταδιακά από ένα παρατεταμένο lockdown, τα αρχαία μνημεία στην Ιταλία αρχίζουν σιγά σιγά να ξανανοίγουν για το κοινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν η Ιταλία γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που πλήττεται από την πανδημία, είχε ανοίξει μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια το φημισμένο Σπίτι των Εραστών στην Πομπηία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.