ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άλμπερτ Φίνεϊ – Είχε μείνει στην ιστορία ως «Ηρακλής Πουαρό»

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άλμπερτ Φίνεϊ – Είχε μείνει στην ιστορία ως «Ηρακλής Πουαρό»

Απεβίωσε ο διάσημος ηθοποιός, Άλμπερτ Φίνεϊ, σε ηλικία 82 ετών, «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο.

Ο Άλμπερτ Φίνεϊ – ο εμβληματικότερος «Ηρακλής Πουαρό» του κινηματογράφου, ήταν 5 φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ, ενώ προτού ξεκινήσει την καριέρα του στον κινηματογράφο, είχε περάσει κι από το θέατρο και συγκεκριμένα από το Royal Shakespeare Company.

Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα, με BAFTA, με Έμμυ και με SAG, ενώ είχε αρνηθεί και τον τίτλο του Ιππότη.

Ο Φίνεϊ πρωταγωνίστησε σε δεκάδες θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, ανάμεσά τους το “Τομ Τζόουνς”, το “Έριν Μπρόκοβιτς” και το “Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές”, όπου ενσάρκωσε τον αυθεντικό Ηρακλή Πουαρό.

Ο Άλπερτ Φίνεϊ γεννήθηκε το 1936 και αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου. Προτού, όμως, αρχίσει την μακρά καριέρα του στον κινηματογράφο, είχε περάσει κι από το θέατρο και συγκεκριμένα από το Royal Shakespeare Company.

Ήταν μία από τις ηγετικές μορφές του βρετανικού κινηματογραφικού “νέου κύματος” της δεκαετίας του ’60. Ο ρόλος που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό υπήρξε αυτός του οργισμένου και ατίθασου προλετάριου Άρθουρ Σίτον στην ταινία του 1961, “Saturday Night and Sunday Morning”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα 60 χρόνια της καριέρας του στο σινεμά πρωταγωνίστησε, επίσης, σε ταινίες, όπως “Η εκδοχή του Μπράουνινγκ” (1994), “Το τελεσίγραφο του Μπορν” (2007) και άλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.