ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεατρική παράσταση: “Η πιο δυνατή” του Αυγούστου Στρίντμπεργκ [φωτό]

Θεατρική παράσταση: “Η πιο δυνατή” του Αυγούστου Στρίντμπεργκ [φωτό]

Ενα κείμενο που τσακίζει, μια ηθοποιός και ένα τσέλο. Ποια είναι η πιο δυνατή αυτές τις γιορτές; Η σύζυγος ή η ερωμένη; Στο θέατρο Olvio ως 04/01.

Ένα διαχρονικό έργο, μία ηθοποιός (Ελένη Κούσια) κι ένα τσέλο (Μυρτώ Γουζίου) συνυπάρχουν επί σκηνής, δίνοντας μία άλλη διάσταση σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Στρίντμπεργκ ενώ παράλληλα αποτυπώνουν με ξεχωριστό τρόπο την ιδιοφυΐα του συγγραφέα. Η κυρία Χ, ηθοποιός, παντρεμένη με τον Μπομπ, διευθυντή θεάτρου, αποφασίζει να μιλήσει στην Αμέλια, νέα ηθοποιό και ερωμένη του άντρα της. Οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Η σύζυγος και η ερωμένη, η ερωμένη και η σύζυγος.

Η κυρία Χ θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την Αμέλια που πίνει μόνη σε ένα άδειο café την παραμονή των Χριστουγέννων, παίρνοντας δύναμη από τα μεγάλα της μάτια που απόψε την κοιτάζουν διαφορετικά.

Η Αμέλια διαλέγει τη σιωπή απέναντι στις λέξεις της κυρίας Χ και όταν οι λέξεις δεν φτάνουν, άλλοτε γίνονται τραγούδι, σε μια ζωντανή συνομιλία με το τσέλο που παίζεται live και άλλοτε γίνονται κραυγή. Η Αμέλια μεταμορφώνεται σε έναν καθρέφτη μέσα από τον οποίο η κυρία Χ προσπαθεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τη ζωή της. Τελικά ποια είναι η πιο δυνατή; Αν πάντως υπάρχει νικητής, η νίκη είναι πύρρειος!

Μετάφραση: Δημήτρης Κανέλλος – Ελένη Κούστα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανέλλος

Επιμέλεια σκηνικών – κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική σύνθεση τραγουδιών: Δήμητρα Γαλάνη – Κώστας Χατζόπουλος 

Κυρία Χ: Ελένη Κούστα 

Τσέλο: Μυρτώ Γουζίου

Η παράσταση

«Η πιο δυνατή», του Αυγούστου Στρίντμπεργκ

Θέατρο OLVIO: Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ. 210 3414118

Παίζεται: ως 04/01

Ημέρες: Σαββατοκύριακα και Δευτέρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εισιτήρια: 8 έως 10 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.