ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Αποκαλυπτικά πλάνα από το πιο προηγμένο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας

Αποκαλυπτικά πλάνα δημοσιεύτηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπου για πρώτη φορά κάνει την εμφάνιση του, το πιο προηγμένο πυρηνικό υποβρύχιο Borei του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιχειρησιακή ένταξη του στις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS δημοσίευσε το πρώτο βίντεο του τελευταίου στρατηγικού πυρηνικού υποβρυχίου κλάσσης Project 955Α (Borei-A), με την κωδική ονομασία «Knyaz Vladimir» το οποίο κατασκευάστηκε στο περίφημο Ναυπηγείο Sevmash.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ναυπηγείου, στο Sevmash έχουν κατασκευαστεί, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, περίπου 132 πλοία με πυρηνική ενέργεια, που υπολογίζεται σε περισσότερο από το 50% του συνόλου των πλοίων με πυρηνική ενέργεια που επιχειρούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας.

Το Knyaz Vladimir είναι ένα τέταρτης γενιάς στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο Borei και αποτελεί μια εκσυγχρονισμένη έκδοση σε σχέση με τα τρία πρώτα υποβρύχια της κατηγορίας, το «Yuri Dolgoruky, το «Alexander Nevsky» και το «Vladimir Monomakh». καθώς το «Knyaz Vladimir» είναι λιγότερο θορυβώδης, διαθέτει αναβαθμισμένα οπλικά συστήματα και βελτιωμένες δυνατότητες ελιγμών και κατάδυσης.

Η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέα υποβρύχια

Ειδικότερα, το ρωσικό ναυτικό θα λάβει έξι υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων για το 2020, για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες από του πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση των δυνατοτήτων και της παραγωγής των ρωσικών ναυπηγείων, η οποία ήδη γίνεται αντιληπτή μετά το 2013, καθώς τέσσερα υποβρύχια εντάχθηκαν στο ρωσικό ναυτικό το 2014.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις, το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει εντός του 2020 τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια «Knyaz Oleg» (κλάσσης Project 955A), το Novosibirsk (κλάσσης Project 885M), το Kazan (κλάσσης Project 885M) και το Belgorod (κλάσσης Project 09852).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, τα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης θα παραδώσουν στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό τα άλλα δύο ντιζελοκίνητα υποβρύχια, το Volkhov (κλάσσης Project 636.3) και το Kronshtadt (κλάσσης Project 677) και το Petropavlovsk-Kamchatsky (κλάσσης 636.3), με το τελευταίο να εντάσσεται στις δυνάμεις του Στόλου Ειρηνικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.