Κοντά στο 20% υποχωρεί στις μυστικές δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση: Τα Τέμπη απλά ήταν το τέλος…

Οι τελευταίες 100 ημέρες μιας «πονηρής» και αυταρχικής διακυβέρνησης

Κοντά στο 20% υποχωρεί στις μυστικές δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση: Τα Τέμπη απλά ήταν το τέλος…

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 19/03 – 23.18): Με τις «συστημικές» δημοσκοπήσεις να φέρουν την κυβέρνηση στα επίπεδα του 27%, αλλά τις πραγματικές, δηλαδή αυτές που κάνουν ανίχνευση τόσο των αναποφάσιστων, όσο και της άρνησης των πολιτών να απαντήσουν, να την τοποθετούν στα επίπεδα του 20% (υπάρχουν τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις από τις κυλιόμενες δύο συγκεκριμένων δυτικών πρεσβειών που δείχνουν αυτό το ποσοστό), η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισέρχεται στο τελευταίο 100ήμερο της παρουσίας της στην διακυβέρνηση της χώρας.

Στις επόμενες 100 ημέρες θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, οπωσδήποτε και το κεφάλαιο «κυβέρνηση Μητσοτάκη» θα αποτελεί παρελθόν για την χώρα.

Το μαζικό έγκλημα των Τεμπών, με αυταπόδεικτη πολιτική κυβερνητική ευθύνη αποτέλεσε τον τραγικό επίλογο μιας αυταρχικής διακυβέρνησης, της πλέον αυταρχικής από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, που ξεκίνησε με… την ολική απαγόρευση του καπνίσματος από τις μεγάλες πίστες και τα κλαμπ το φθινόπωρο του 2019!

Γιατί; Επειδή του το σύστησε ο… παππούς του πρωθυπουργού που είχε πεθάνει το 1979 από καρκίνο στα πνευμόνια, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Αυτό ακριβώς δήλωσε στις 19 Νοεμβρίου 2019, για να τεκμηριώσει την ανάγκη της απαγόρευσης αυτής, που έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους της εστίασης στην ανεργία, καθώς έπεσε κάθετα 20% η κίνηση των καταστημάτων!

Ήταν απλά το προοίμιο αυτών που θα ακολουθούσαν: Τον Φεβρουάριο του 2020, έστειλε χιλιάδες ροπαλοφόρους αστυνομικούς σε Λέσβο και Χίο για να καταστείλουν την εξέγερση των νησιωτών που αντιδρούσαν στην ανακοίνωση μόνιμης εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών στα νησιά! 

Οι μάχες ομηρικές και οι νησιώτες φάνηκε να επικρατούν, αφού η κυβέρνηση είχε έρθει σε αδιέξοδο, μέχρι την 1η Μαρτίου 2020 που ο Ρ.Τ.Ερντογάν πολιτικά διέσωσε τον Κ.Μητσοτάκη στέλνοντας χιλιάδες παράνομους στον Έβρο οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα συρματοπλέγματα.

Αμέσως μετά ήρθε η δεύτερη «σωτηρία» για την κυβέρνηση: Το lockdown λόγω Covid-19!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για μια κυβέρνηση από το να κλείνει τους πολίτες στα σπίτια τους και να τους ελέγχει με την αστυνομία.

Φυσικά και η Ε.Ε., ειδικά οι δυτικές περιοχές της, όπως και η Βρετανία, «τσίμπησαν» από την ολοκληρωτική τακτική του δικτατορικού καθεστώτος της Κίνας και έκλεισαν τους πληθυσμούς τους μέσα στα σπίτια τους, μαζί με το μικρόβιο, προκαλώντας μια σφαγή που όμοιά της είχε να δει η Ευρώπη από τον Β’ΠΠ, όπως αποδείχθηκε περίτρανα τα επόμενα τρία χρόνια.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Ιούλιο του 2020, όπου ξεκινά η περιπέτεια του Oruc Reis, η οποία περιπέτεια εκτός από τους ηρωισμούς και τις «παπαρολογίες» της πολιτικής (Νίκος Παναγιωτόπουλος ή «σαχλαμάρας», κατά τον Αρχηγό/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο) και της στρατιωτικής ηγεσίας (Αρχηγός/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος) είχε οδυνηρά αποτελέσματα: Έβλεπαν τους Τούρκους να… περνούν και τον τουρκικό Στόλο να φτάνει λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από τα ελληνικά νησιά, λουφάζοντας, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και «καταπίνοντας» τα όσα ηρωικά είχαν εκστομίσει λίγο πριν («θα τους κάψω», «θα τους σκίσω» και άλλα τέτοια γραφικά που θυμίζουν περισσότερο τον μεγάλο περφόρμερ του ελληνικού κινηματογράφου, Νίκο Ρίζο.

Κάποια στιγμή οι Τούρκοι βαρέθηκαν να βολτάρουν έξω από τις ακτές των νησιών και μετά από τρεις (!) μήνες, τον Νοέμβριο του 2021 αποσύρθηκαν, ίσως μη πιστεύοντας και οι ίδιοι ότι «ούτε πουλί πετούμενο» τους είχε ενοχλήσει, αλλά έχοντας επιβάλλει de facto τις θέσεις τους.

Μετά ήρθαν:

  • το lockdown του φθινοπώρου του 2020
  • Το «ναι» στα Σκόπια και το «σβήσιμο» των προεκλογικών δεσμεύσεων για κατάργηση της συμφωνίας τον Πρεσπών
  • τα εμβόλια και τα πάρε-δώσε της κυβέρνησης με την Pfizer,
  • οι μπίζνες στα εξοπλιστικά,
  • τον Ιανουάριο του 2021 η Ικαρία,
  • η κρατική διάλυση στα πρώτα χιόνια,
  • ο κυβερνητικός παιδεραστής Λιγνάδης,
  • η εξέγερση της Νέας Σμύρνης εν μέσω της κυβερνητικής καταστολής,
  • η έναρξη του θανατικού των εμβολίων,
  • η απαγόρευση της διάθεσης του Astra Zeneca ως θανατηφόρου εμβολίου, ενώ είχε εγκριθεί πριν έξι μήνες μήνες και είχαν εμβολιαστεί 1,5 εκατ. πολίτες,
  • τα ατέλειωτα καλοκαιρινά lockdown σε διάφορες περιοχές νησιά και την μαρτυρική Κοζάνη (δεν πρέπει να επλήγη περισσότερο άλλη ελληνική περιοχή από μία κυβέρνηση),
  • το έγκλημα των πυρκαγιών, όπου καταστράφηκαν τα Γεράνεια, η βόρεια Εύβοια και τόσες άλλες περιοχές,
  • το νέο lockdown στα τέλη του 2021,
  • η σφαγή των εμβολίων να γιγαντώνεται,
  • ο εκβιασμός των πολιτών που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν,
  • τα δεκάδες κυβερνητικές οικονομικά σκάνδαλα,
  • η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε το μισό ελληνικό λαό με τα Predator και την ΕΥΠ,
  • η κατάρρευση των οικογενειακών εισοδημάτων λόγω της πολιτικής εύνοιας σε «φίλους και συγγενείς» της κυβέρνησης στις εταιρείες παροχής ενέργειας και εν τέλει…
  •  το έγκλημα των Τεμπών

Αυτά είναι μόνο τα βασικά, τα κύρια πεπραγμένα, των αιτιών που οδήγησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κατάρρευση.

Πού πέτυχε; Στον έλεγχο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ με την λίστα Πέτσα, στον έλεγχο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, στον διαμοιρασμό δισεκατομμυρίων σε «συγγενείς και φίλους» και στην παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και αντιπάλων, γενικότερα.

Το τέλος θα ερχόταν και πριν συμβούν τα Τέμπη. Απλά τώρα θα είναι ηχηρότερο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.