ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο pronews TV: Δημόσια εμφάνιση Μαδούρο, λεηλασίες στο σπίτι του Λόπεζ

O Νικολάς Μαδούρο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από αρκετές ημέρες στο Καράκας.

Έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνα Βλαντιμιρ Παντρινό, επιθεώρησε στρατιωτική ακαδημία, εξήρε το ήθος και την αποτελεσματικότητα των Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα πρόκλησης εμφυλίου πολέμου.

«Ο στόχος των επίδοξων πραξικοπηματιών είναι ένας εμφύλιος πόλεμος. Πολυβόλο εναντίον πολυβόλου, τεθωρακισμένο εναντίον τεθωρακισμένου, να σκοτώσουμε αδέρφια μου ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η εναλλακτική που προτείνουν για τη Βενεζουέλα», είπε ο Μαδούρο.

Ο Χουάν Γκουαϊδό από την πλευρά του, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της «Επιχείρησης Ελευθερία», όπως βάφτισε την τελευταία φάση της προσπάθειας ανατροπής του Μαδούρο, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να κατέβουν σε γενική απεργία και τους οπαδούς του να παραμείνουν στους δρόμους, παρά την βίαιη καταστολή ορισμένων συγκεντρώσεων.

Το σπίτι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ λεηλατήθηκε από μέλη των Μπολιβαριανών Μυστικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης, ποινή που μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό αλλά κατάφερε να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Καράκας, από όπου πήγε για να επιθεωρήσει τις καταστροφές στην οικία τους η σύζυγός του Λίλιαν Τιντόρι.

«Πρόκειται για δειλούς που ήρθαν με όπλα, αλλά φοβήθηκαν τα σκυλιά και προσπάθησαν να μπουν από την πίσω πόρτα, σαν τους κλέφτες. Δεν ξέρουν καν τι έψαχναν. Ήξερα ότι ο Λεοπόλντο δεν είναι σε αυτό το σπίτι», είπε η Τιντόρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ισπανία επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ φιλοξενείται στην πρεσβεία της στο Καράκας, διέψευσε ωστόσο ότι του έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.