ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Παιδικός σταθμός φτιαγμένος για ηλικιωμένους

Τα παιδιά πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο όπου απασχολούνται και λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα, όταν οι γονείς λείπουν στη δουλειά.

Στο Τσεμποξάρι, στη Ρωσία, η ιδέα αυτή υιοθετήθηκε με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο: τη δημιουργία ενός παιδικού σταθμού για… ηλικιωμένους.

Η Ρόζα Αντρέεβα είναι μία από τους δικαιούχους του προγράμματος γνωστού ως «νηπιαγωγείο για τους ηλικιωμένους».

Το κέντρο αυτό άνοιξε το 2017 στο κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών στη ρωσική πόλη Τσεμποξάρι.

Η ιδέα μοιάζει πολύ με αυτή ενός παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου. Αυτοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περνούν την ημέρα τους στο κέντρο και συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Το απόγευμα, οι συγγενείς έρχονται και τους παίρνουν.

Η ημέρα στον «παιδικό σταθμό» ξεκινά με έναν ιατρικό έλεγχο, στη συνέχεια γυμναστική ή βόλτα στον καθαρό αέρα.

Έπειτα υπάρχουν δραστηριότητες όπως μαθήματα ραψίματος, σκάκι και αγγειοπλαστική.

Επίσης δίνεται και η δυνατότητα στους ηλικιωμένους να μάθουν να χρησιμοποιήσουν σύγχονο εξοπλισμό όπως smartphone, που κάνουν την επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας πολύ πιο εύκολη.

Προς το παρόν, ο παιδικός σταθμός έχει 8 «μαθητές».

Το μηνιαίο κόστος είναι 56 ευρώ (4.000 ρούβλια), όπου σύμφωνα με τους ηλικιωμένους είναι ένα κόστος προσιτό και αποδεκτό καθώς μία ιδιωτική νοσοκόμα στοιχίζει πολύ περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «παιδικός σταθμός» λειτουργεί τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.