ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Έκκληση αστροναύτη από το διάστημα για την κλιματική αλλαγή – «Μόνο τη Γη έχουμε πρέπει να κάνουμε κάτι»

Ο αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, μιλώντας από το διάστημα, κάλεσε τους ηγέτες να κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Μαδρίτη, έγινε ζωντανή σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Από εκεί, ο Παρμιτάνο ζήτησε από τους ηγέτες να βάλουν τέλος στον στρουθοκαμηλισμό στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, να συνεργαστούμε», είπε ο Ιταλός αστροναύτης.

«Εμείς έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε τον πλανήτη μας από το διάστημα. Είναι εκπληκτικά όμορφος, οι λέξεις δεν αρκούν να το περιγράψω. Βλέπουμε όμως και την τρομερή ευθραυστότητα του πλανήτη. Κάθε χρόνο είμαστε μάρτυρες των τρομακτικών και λυπηρών αλλαγών. Έχω δει με τα μάτια μου τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όταν βλέπω τις συνέπειες που έχουν οι τυφώνες, οι πλημμύρες, όταν βλέπω την καταστροφική ισχύ των δυνάμεων της φύσης, που κάθε χρόνο γίνονται πιο ισχυρές», συνέχισε ο αστροναύτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο πλανήτης μας είναι μοναδικός, Δεν έχουμε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Η Γη είναι το μόνο μέρος που μπορεί να μας δώσει ζωή. Πρέπει να κάνουμε κάτι», υπογράμμισε ακόμη ο Ιταλός αστροναύτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.