ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Η στιγμή όπου άγρια πάντα… φλερτάρουν

Στο παραπάνω βίντεο το οποίο καταγράφηκε από κινηματογραφιστές, θα παρακολουθήσετε το άγριο και έντονο φλερτ ανάμεσα σε ένας αρσενικό και ένα θηλυκό πάντα, το οποίο διαρκεί μια ολόκληρη εβδομάδα, προτού η θηλυκιά είναι έτοιμη να ζευγαρώσει.

Όπως εξηγούν οι κινηματογραφιστές, οι ήχοι που βγάζουν τα πάντα κατά την περίοδο αναπαραγωγής-στα τέλη του χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης – «αντηχούν κατά μήκος των βουνών», κάτι που τους βοήθησε να ακολουθήσουν τα επιβλητικά ζώα, μέσα από κρυφά μονοπάτια στο δάσος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το άγχος και η αγωνία που βιώνει το θηλυκό κατά τη διάρκεια του συχνά βίαιου κορταρίσματος από το αρσενικό σχετίζεται και με την πρόκληση ωορρηξίας, κάτι που εξηγεί γιατί είναι τόσο δύσκολο να ζευγαρώσουν στην αιχμαλωσία.

Το φυσικό περιβάλλον των γιγαντιαίων πάντα βρίσκεται στις ορεινές περιοχές της κεντρικής Κίνας.

Λόγω της μείωσης του ζωτικού τους χώρου και της ακόλουθης μείωσης στον πληθυσμό του, το είδος θεωρήθηκε ότι κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χάρη όμως στην αύξηση του αριθμού των ζώων, τα πάντα πλέον έχουν αναβαθμιστεί σε ευάλωτο είδος, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύουν λιγότερο να εξαφανιστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.