Βίντεο: Ο «μαγικός» καταρράκτης στα Τρίκαλα και ο μύθος με τις αναδυόμενες νεράιδες

Το σκηνικό που απλώνεται μπροστά στα μάτια όσων θα βρεθούν στο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες, είναι απλά μαγευτικό.

Το επιβλητικό μονότοξο γεφύρι δεσπόζει σε ένα στένωμα, περίπου μισό χιλιόμετρο από την Κάτω Παλαιοκαρυά. Δύο φράγματα που κατασκευάστηκαν το 1970 σχηματίζουν δύο τεχνητούς καταρράκτες, που δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στην μαγευτική εικόνα. Η κατασκευή του πέτρινου τοξωτού γεφυριού τοποθετείται γύρω στα 1500 και έχει μήκος 26 μέτρα, ενώ οι εντυπωσιακοί καταρράκτες φτάνουν τα 12 και τα 2 μέτρα αντίστοιχα.

Ο μικρός ποταμός Παλαιοκαρίτης που διαρρέει την χαράδρα – η οποία ονομάζεται και Γκρόπα- ξεκινά από το βουνό Γκρόπα και καταλήγει στον Πορταϊκό. Η, δε, Παλαιοκαρυά χτισμένη στα 730 μέτρα, στην κοιλάδα του Πορταϊκού, είναι ένα μικρό χωριό, που απέχει 35 χλμ από την πόλη των Τρικάλων.

Ο μύθος με τις νεράιδες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το συγκεκριμένο γεφύρι υπάρχει και ο μύθος με της αναδυόμενες νεράιδες. Είναι τέτοια η φυσική ομορφιά του τοπίου που η παράδοση – μύθος θέλει να ξεπροβάλλουν νεράιδες μέσα από τον καταρράκτη και να μαγεύουν τους επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.