ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Αρσενικό άγριο άλογο ξανά βρίσκει την… αγαπημένη του μετά από δύο χρόνια

Στο παραπάνω βίντεο θα παρακολουθήσετε τη στιγμή όπου ένα άγριο αρσενικό άλογο αναγνωρίζει την… αγαπημένη του μετά από δύο χρόνια χωρισμού.

​Όπως διηγείται η υπεύθυνη της οργάνωσης, κάποτε είχε δει έναν επιβήτορα να πηδάει έναν φράχτη για να ελευθερωθεί.

Το άγριο άλογο mustang θα μπορούσε τότε να έχει ξεφύγει στο βουνό, αλλά αποφάσισε να μείνει κοντά στην οικογένειά του που ήταν φυλακισμένη.

Τότε ήταν που οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άγριων αλόγων αποφάσισαν να βρουν που είχε καταλήξει ο επιβήτορας Φοίνιξ.

Και μετά από έναν χρόνο ερευνών κατάφεραν να τον βρουν, να τον αγοράσουν και να το μεταφέρουν στο καταφύγιο.

Όταν, τελικά, το αρσενικό άλογο έφτασε στο ράντσο του καταφυγίου, έμοιαζε να είναι τόσο θλιμμένο.

«Πάντα έψαχνα και για τη φοράδα που ήταν μαζί του στις φωτογραφίες» λέει η Κλαιρ. «Ποτέ, όμως, δεν την είδα» αναφέρει.

Τις πρώτες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι του ράντσου έφεραν κι άλλα άλογα στις εγκαταστάσεις, αλλά ο Φοίνιξ, παρά το γεγονός ότι έκανε φιλίες με τα άλλα αρσενικά, πάντα παρέμενε απομονωμένος.

Κάποτε, στα χέρια της Κλαιρ-της υπεύθυνης της οργάνωσης Skydog Sanctuary-έφτασε η φωτογραφία ενός θηλυκού αλόγου που έμοιαζε πολυ στο χαμένο ταίρι του επιβήτορα.

Ήταν κι αυτό λευκό και είχε καφέ αυτιά και καφέ πόδια.

Όταν βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται όντως γι’ αυτή, την αγόρασαν και την έφεραν κι εκείνη στο ράντσο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Dodo».

Όταν άνοιξαν την πόρτα, η όμορφη φοράδα Γκοστ(Φάντασμα)-την ονόμασαν έτσι γιατί όλο αυτό το διάστημα ήταν σαν να ψάχνουν ένα φάντασμα-άρχισε να τρέχει στο λιβάδι.

«Ο Φοίνιξ ήταν τότε στην άλλη πλευρά του λόφου, αλλά την άκουσε κι αμέσως άρχισε να καλπάζει κάτω την πλαγιά» λέει η υπεύθυνη του ράντσου.

«Μπορείς να τον ακούσεις να την καλεί, μόλις τη βλέπει. Την κοίταζε κι έμοιαζε λες και δεν μπορούσε να το πιστέψει» συνεχίζει η γυναίκα.

«Και τα δύο άλογα έσκυψαν τους λαιμούς τους και ανέπνεαν το ένα στο άλλο, μόνο και μόνο για να σιγουρευτούν» λέει η επικεφαλής του καταφυγίου Skydog Sanctuary.

Έκτοτε, τα δύο άλογα που είχαν χωριστεί για περισσότερο από δύο χρόνια είναι λες και δεν είχαν αποχωριστεί ποτέ.

Ο Φοίνιξ και η Γκοστ είναι διαρκώς μαζί.

«Για τα άγρια άλογα η οικογένεια είναι τα πάντα. Οι δεσμοί που αναπτύσσουν είναι τόσο πολύτιμοι και βαθιοί» λέει η Κλαιρ.

«Διαρκώς αγγίζουν τις μύτες τους, για να ελέγξουν ότι είναι ακόμη εκεί, λες και δεν το πιστεύουν ότι είναι αλήθεια» συνεχίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Φοίνιξ έχει πια τόση αποφασιστικότητα στο περπάτημά του. Όλη η λύπη έχει χαθεί. Ο Φοίνιξ και οι Γκοστ θα είναι πλέον για πάντα μαζί, θα μεγαλώσουν και θα γεράσουν έχοντας ο ένας τον άλλον» υπόσχεται η γυναίκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.