ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Π.Μαρινάκης δεν βλέπει… κανένα πρόβλημα στην οικονομία: «Αυξημένα τα εισοδήματα – Εισαγόμενη η ακρίβεια»!

«Η Ελλάδα ισχυροποιείται διπλωματικά, αμυντικά και οικονομικά»

Ο Π.Μαρινάκης δεν βλέπει… κανένα πρόβλημα στην οικονομία: «Αυξημένα τα εισοδήματα – Εισαγόμενη η ακρίβεια»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όπως φαίνεται δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην οικονομία της χώρας μας, καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του πρωί της Κυριακής (29/10), τόνισε μεταξύ άλλων πως τα εισοδήματα αυξάνονται και η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη», αλλά η καθημερινότητα των πολιτών είναι διαφορετική από την δική του.

Παράλληλα, δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι ένας ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής για την κρίση στη Μ.Ανατολή».

Ο Π.Μαρινάκης ανέφερε: «Ο Κυριακός Μητσοτάκης ασκεί μια υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, ισόρροπη πολιτική. […] Η Ελλάδα ισχυροποιείται διπλωματικά, αμυντικά και οικονομικά».

Ερωτηθείς σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί στους πολίτες που ζεσταίνονται με ρεύμα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «ήταν οι μόνοι που δεν καλύπτονταν» γι’ αυτό και έπρεπε με κάποιο τρόπο να τους καλύψει η κυβέρνηση.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως συνολικά η επιδότηση σε αυτή την κατηγορία έχει ξεπεράσει τα 9,5 δισ. ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση φόρου» για τους πολίτες.

«Για δεύτερη συνεχομένη χρονιά έχει αυξηθεί το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Τα χρήματα των πολιτών έχουν φτάσει σε επίπεδα προ 2011» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αυτό συμβαίνει – όπως ανέφερε – με την υιοθέτηση του 50% του οικονομικού προγράμματος, με την αύξηση του αφορολόγητου σε όλες τις οικογένειες και παιδιά, με τις σημαντικές παρεμβάσεις στο επίδομα μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και με τις παρεμβάσεις στους συνταξιούχους.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως πρόκειται για μια «εισαγόμενη κρίση» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει «να την αντιμετωπίσει με καλύτερο τρόπο και με λιγότερες συνέπειες σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο πληθωρισμός είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μάλιστα, πρόκειται όπως είπε για τρεις πυλώνες της πολιτικής, που είναι η αύξηση των εισοδημάτων, οι έκτακτες στηρίξεις και οι έλεγχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.