Βίντεο: Δείτε ποιες είναι οι τροφές που κάνουν τα δόντια πιο λευκά

Στο παραπάνω βίντεο, θα παρακολουθήσετε τις τροφές οι οποίες θα σας βοηθήσουν, να διατηρήσετε αστραφτερό το χαμόγελό σας.

Οι τροφές που «λειτουργούν» ως… λευκαντικό:

  • Μήλα

Τα μήλα παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση μηλικού οξέος, το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες οδοντόκρεμες. Το μηλικό οξύ αυξάνει το σάλιο, το οποίο καθαρίζει τα δόντια και βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γρενάδας

  • Ανανάς

Ο ανανάς είναι η μόνη τροφή που περιέχει βρωμελίνη – μια ένωση με αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ιδιότητες. Μια πρόσφατη μελέτη στο International Journal of Dental Hygiene διαπίστωσε ότι η βρομελίνη είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό σε μια οδοντόκρεμα που απομακρύνει τους λεκέδες.

  • Μπρόκολο

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και η κατανάλωση πολλών ινών βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο στόμα. Η κατανάλωση ακατέργαστου ακατέργαστου μπρόκολου μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα δόντια σας και, σύμφωνα με έρευνα στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Οδοντιατρικής, ο σίδηρος στο μπρόκολο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της παροχής ενός τοίχου προστασίας για τα δόντια σας από το οξύ που παράγεται από βακτήρια. Αυτό βοηθά στην αποφυγή λεκέδων στο σμάλτο των δοντιών.

  • Σταφίδες

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι σταφίδες είναι κακές για τα δόντια σας λόγω της κολλώδους γλυκύτητάς τους, αλλά στην πραγματικότητα προστατεύουν. Η έρευνα δείχνει ότι τα δημητριακά πίτουρου με σταφίδες βοηθούν στον καθαρισμό του στόματος γρηγορότερα από τα ίδια τα δημητριακά χωρίς σταφίδες. Το μάσημα σταφίδων διεγείρει το σάλιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης πλάκας και λεκέδων εξουδετερώνοντας το όξινο περιβάλλον που δημιουργείται από άλλα τρόφιμα και βακτήρια στο στόμα σας.

  • Τυρί
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τυρί βοηθά να διατηρείτε τα δόντια σας γερά καθώς έχει ασβέστιο, φώσφορο και πρωτεΐνες που προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Κοσμητικής Οδοντιατρικής, το γαλακτικό οξύ στο τυρί είναι επίσης προστατευτικό έναντι της τερηδόνας. Επιπλέον, τα σκληρά τυριά βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών διεγείροντας το σάλιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.