ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος

Εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών ο Μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος (Πετράκης) του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ελευσίνος γεννήθηκε το 1930 στο Κάιρο της Αιγύπτου , στις 6 Φεβρουαρίου 1977 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ελευσίνος. Το 1982 απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας και διέμενε στον Πειραιά. Στις 26 Νοεμβρίου 2018 προήχθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη.

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου θα παραμείνει εις λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς , όπου θα τελεστή την Παρασκευή 1η Μαρτίου νυκτερινή θεία λειτουργία και το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου όρθρος και θεία λειτουργία.

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτου Ελευσίνος κυρού Ιεροθέου θα ψαλεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:00 π.μ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλέξανδρου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

Η ταφή του μακαριστού θα γίνει στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας του Ακαθίστου στα Νερά Αχλαδοκάμπου Αργολίδος .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιερόθεος έτρεφε μεγάλη αγάπη για την Αργολίδα μιας και συνδεόταν με μεγάλη φιλία με τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.