ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Θεσσαλονίκη: Σε λαϊκό προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο κομμάτι του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού από το Άγιο Όρος

Για μία εβδομάδα τα Ιερά κειμήλια στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Σε λαϊκό προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο κομμάτι του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού από το Άγιο Όρος

Το τμήμα του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομμάτι από Τίμιο Ξύλο, που φυλάσσονται στη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 14 Απριλίου και για μία εβδομάδα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή τους θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 18.30, στην είσοδο του ναού του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης.

Για μία εβδομάδα τα Ιερά κειμήλια στη Θεσσαλονίκη

Τα δύο ιερά κειμήλια φυλάσσονται μαζί σε λειψανοθήκη στη Μονή Παντοκράτορος και αποφασίστηκε να έρθουν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, κατόπιν αιτήματος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προς την ιστορική Μονή.

Η λειψανοθήκη με τα κειμήλια βρίσκεται στη Μονή Παντοκράτορος, σύμφωνα με την παράδοση, από το 1363, από τα εγκαίνιά της, τα οποία τέλεσε ο τότε Οικουμενικός Πατριάρχης, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κάλλιστος Α’. Επρόκειτο για δωρεά προς τη Μονή τού βυζαντινού αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’.

Σύγχρονες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι το ύφασμα χρονολογείται τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τμήμα του Άρραφου Χιτώνος και του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνουν για προσκύνημα στο Ναό μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.