ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 6 γυναίκες επειδή οι γιοι τους πήγαν στον ιρακινό στρατό

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 6 γυναίκες επειδή οι γιοι τους πήγαν στον ιρακινό στρατό

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν έξι Ιρακινές στην επαρχία Άνμπαρ.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι οι γυναίκες εκτελέστηκαν κατηγορούμενες ότι άφησαν τους γιους τους να καταταχθούν στον ιρακινό στρατό, ο οποίος πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Έξι γυναίκες, ορισμένες μεγαλύτερες των 60 ετών, εκτελέστηκαν δημοσίως με μια σφαίρα στο κεφάλι από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Χιτ», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε επίσης και τέσσερις φυλάρχους αραβικών φυλών και αρκετά παιδιά δημοσίως στην ίδια περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, ισχυριζόμενο ότι μέλη των οικογενειών τους εντάχθηκαν στον ιρακινό στρατό», είπε η ίδια πηγή.

Ο Ιρακινός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αχμέντ Μαχμούντ, αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ως στρατηγική τους φόνους, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια ώστε να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους του στην περιοχή.

«Η βαρβαρική οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει όλα τα κτηνώδη μέσα ώστε να επεκτείνει τη δύναμή της στο Ιράκ και να εμποδίσει τους ανθρώπους να ενταχθούν στις γραμμές του στρατού και ιδιαίτερα στις σιιτικές πολιτοφυλακές, που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», δηλώνει ο ίδιος.

Τον Αύγουστο το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε 12 χριστιανούς, μεταξύ των οποίων και ένα 12χρονο αγόρι, τρεις γυναίκες και επτά εθελοντές ανθρωπιστικής αποστολής στο βορειοδυτικό Ιράκ επειδή αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν, καταγγέλλουν ακτιβιστές.

Την ίδια περίοδο, η τρομοκρατική οργάνωση αποκεφάλισε ένα 22χρονο κορίτσι στη συριακή πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ επειδή έκανε υποτιμητικά σχόλια για το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει περίπου 10.000 αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στο Ιράκ και τη Συρία από τον Ιούνιο του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.