ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι είπε ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος για τους άθεους μέσα στο Μαξίμου

Τι είπε ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος για τους άθεους μέσα στο Μαξίμου

Την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ανέβηκαν δύο διακεκριμένοι ιερωμένοι με διεθνή απήχηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος, και όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν νύξεις περί αθεϊσμού και χριστιανικής βάφτισης των παιδιών…

Την «κατήχηση» ανέλαβε ο Σεβασμιότατος Σωτήριος, ο οποίος δεν συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, συνάντησε όμως την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Όπως γράφει καθημερινή εφημερίδα, με τρόπο τον οποίο θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο ικανοί διπλωμάτες έφερε το θέμα του μυστηρίου της βάφτισης στα μέτρα του: «Ξέρετε», της είπε, με αυτόν τον μειλίχιο τρόπο που έχουν οι ιεράρχες όταν θέλουν να πουν κάτι αλληγορικά, «γνωρίζω στον Καναδά πολλούς που δηλώνουν άθεοι, που δεν έρχονται καν στην εκκλησία, που παντρεύονται με πολιτικό γάμο ή δεν παντρεύονται καθόλου και κάνουν σύμφωνο συμβίωσης. Ορισμένους από αυτούς όμως τους βλέπω καμιά φορά στην εκκλησία, έρχονται για να βαφτίσουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Και τους ρωτάω: “Καλά, εσείς δεν είστε άθεος, πώς τώρα βαφτίζετε στην εκκλησία;”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυρία Γεροβασίλη τον κοίταζε παράξενα, ξεφύλλισε ένα ημερολόγιο-δώρο που της έφερε ο Μητροπολίτης (με αποσπάσματα από την Αγία Γραφή) και ρώτησε και αυτή; «Αλήθεια, γιατί το κάνουν;». Ο Σεβασμιότατος μειδίασε και της είπε: «Επειδή μου λένε με αγωνία: “Κι αν όντως υπάρχει Θεός;”». Η συζήτηση σταμάτησε εκεί, με την κυρία Γεροβασίλη να θυμίζει στον Μητροπολίτη ότι και οι δύο κατάγονται από την… Αρτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.