ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοποριακή ιδέα στη Ρωσία: Ορθόδοξοι ιερείς ποζάρουν… με τις γάτες τους σε ημερολόγιο του 2016 (φωτό)

Πρωτοποριακή ιδέα στη Ρωσία: Ορθόδοξοι ιερείς ποζάρουν… με τις γάτες τους σε ημερολόγιο του 2016 (φωτό)

Μια πολύ ασυνήθιστη ενέργεια έκαναν ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς, που αποφάσισαν να φωτογραφηθούν με τις γάτες τους για το ημερολόγιο του 2016. 

Εμπνευστής της ιδέας ήταν η Ξένια Λουτσένκο, δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα της ορθόδοξης εκκλησίας του Πραβμίρ, που δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως «το κάναμε για να δείξουμε ποιοι είμαστε. Καμία φωτογραφία δεν είναι σκηνοθετημένη, όλοι οι ιερείς φωτογραφήθηκαν με τις γάτες τους». 

Δώδεκα ορθόδοξοι ιερείς φωτογραφήθηκαν με τις γάτες τους, ένας για κάθε μήνα του 2016

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, αφού το ημερολόγιο κυκλοφόρησε, η ίδια έγινε δέκτης παραπόνων από άλλους ιερείς που δεν συμπεριλήφθησαν στο πρότζεκτ: «Είδαν το αποτέλεσμα και με ρωτούσαν “γιατί δεν μου είπες κι εμένα, έχω μια τέτοια γάτα κι εγώ”», λέει η Λουτσένκο στον ρωσικό τύπο. 

Για το ζήτημα υπήρξε και αντίδραση από την επίσημη εκκλησία της Ρωσίας, ένας εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε πως «δεν είναι μεγάλη αμαρτία», προσθέτοντας πάντως πως εκείνος «δεν θα ήθελε ένα τέτοιο ημερολόγιο στον τοίχο του». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντίδραση του κοινού ήταν όντως διχασμένη, με κάποιους να βρίσκουν το εγχείρημα «γλυκό» και κάποιους άλλους να λένε πως «τίποτα δεν μπορεί να σώσει αυτούς τους παπάδες, ούτε καν οι γατούλες τους»! 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.