Άδεια η Παναγιά των Παρισίων την Μεγάλη Παρασκευή – Με παρουσία μόλις 7 ατόμων η λειτουργία

Άδεια η Παναγιά των Παρισίων την Μεγάλη Παρασκευή – Με παρουσία μόλις 7 ατόμων η λειτουργία

Με την παρουσία μόλις 7 ατόμων θα γίνει η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής στην Παναγιά των Παρισίων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο δεν θα γίνουν καθόλου λιτανείες.

Λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μόνο 7 άνθρωποι θα βρίσκονται στην εκκλησία για τη λειτουργία αυτή, η οποία θα μεταδοθεί από τη γαλλική τηλεόραση.

«Μόνο μερικοί ιερείς θα παρίστανται στις λειτουργίες που θα τελεστούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ο κόσμος μπορεί να τις παρακολουθήσει από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση», είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην Παναγία των Παρισίων θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και ένα ακάνθινο στεφάνι που σώθηκε πέρσι από τις φλόγες.

Δεν θα γίνουν λιτανείες το Μεγάλο Σάββατο

Λόγω των μέτρων, το Μεγάλο Σάββατο δεν θα γίνουν λιτανείες. Την Κυριακή του Πάσχα ο Οπετί θα χοροστατήσει στη λειτουργία στην εκκλησία Σεν Ζερμέν Λ’Οξερουά, κοντά στο μουσείο του Λούβρου, στην καρδιά του Παρισιού, παρουσία μόνο 20 ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρσι, εκατοντάδες Παριζιάνοι συμμετείχαν στην Πασχαλινή λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου και προσευχήθηκαν για την ταχεία αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων που είχε καεί λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 15 Απριλίου. Από τη φωτιά καταστράφηκε η στέγη του μεσαιωνικού ναού, έπεσε το βέλος της και κινδύνευσαν με κατάρρευση τα κωδωνοστάσια και οι εξωτερικοί τοίχοι. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έθεσε ως στόχο να αποκατασταθεί ο εμβληματικός ναός μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.