Καλάβρυτα: Πέτρα στις γραμμές ακινητοποίησε τον Οδοντωτό – «Αυτό που ζούμε είναι πραγματικό θρίλερ» (upd)

«Το σημείο είναι δύσβατο και για να σωθούμε περπατάμε αντίθετα στις ράγες με προορισμό την Ζαχλωρού. Από κάτω γκρεμός»

Καλάβρυτα: Πέτρα στις γραμμές ακινητοποίησε τον Οδοντωτό – «Αυτό που ζούμε είναι πραγματικό θρίλερ» (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 12:28) Απίστευτη ταλαιπωρία περνούν δεκάδες επιβάτες του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στα Καλάβρυτα, καθώς λίγα χιλιόμετρα μετά την Ζαχλωρού το τραίνο έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής.

Όπως αναφέρει η Κατερίνα, η ενημέρωση που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι στον Οδοντωτό είναι πως το τραίνο έχει βρει σε πέτρα και πως είναι άγνωστο το πόση ώρα θα κάνει μέχρι να έρθει βοήθεια από το Διακοπτό: «Αυτό που ζούμε είναι πραγματικό θρίλερ. Το σημείο είναι δύσβατο και για να σωθούμε περπατάμε αντίθετα στις ράγες με προορισμό την Ζαχλωρού. Από κάτω γκρεμός. Δεν υπάρχουν λόγια».

Η διαδρομή του Οδοντωτού ξεκινά από το Διακοπτό διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού περνά το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα: «Συνολικά λένε πως η διαδρομή με τον Οδοντωτό διαρκεί περίπου 1 ώρα εμείς είναι άγνωστο πότε θα ξεμπερδέψουμε. Πληρώσαμε τα τέσσερα άτομα 80 ευρώ όλοι μαζί. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα όμως μετά την Ζαχλωρού ο Οδοντωτός πήρε από κάτω μια πέτρα και σταμάτησε στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά. Μας κατέβασαν κάτω και είπαν πως δεν γνωρίζουν πως θα φύγουμε από εδώ γιατί είναι άγνωστο το πότε χρονικά θα έρθει άλλο τραίνο για να το φτιάξει. Η επιλογές που μας έδωσαν ήταν πως ή θα περπατήσουμε επτά χιλιόμετρα μέχρι τα Καλάβρυτα ή τέσσερα μέχρι την Ζαχλωρού. Το κρύο που κάνει είναι απίστευτο, ενώ ανάμεσα στους επιβάτες είναι και αρκετά γκρουπ τουριστών».

Οι τέσσερις φίλες έχουν πάρει μαζί τους και δυο τουρίστριες από την Κίνα με σκοπό να φτάσουν περπατώντας μέχρι την Ζαχλωρού: «Περπατάμε αντίθετα στις ράγες καθώς ο δρόμος είναι μακριά από εδώ. Πρέπει να φτάσουμε Ζαχλωρού κι από εκεί να καλέσουμε ταξί να μας κατεβάσει Διακοπτό που έχουμε τα αυτοκίνητα μας. Αυτό σημαίνει πως θα χαλάσουμε άλλα 50 ευρώ για την διαδρομή. Στους τουρίστες δεν είπαν τίποτα. Εκείνοι δεν κατάλαβαν τι γινόταν εμείς τους ενημερώσαμε. Δεν είναι εύκολα να βγεις στο δρόμο είναι δύσκολα.»


Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στα Καλάβρυτα, καθώς εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία 1330 που εκτελούσε το δρομολόγιο Διακοφτό – Καλάβρυτα.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Στο σημείο μεταβαίνουν τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιβάτες μεταφέρονται στα Καλάβρυτα με λεωφορείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.