ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συμφωνία για πακέτο 9 δις ευρώ για τη διάσωση της Lufthansa – Μάχη για το «ναι» της Κομισιόν

Συμφωνία για πακέτο 9 δις ευρώ για τη διάσωση της Lufthansa – Μάχη για το «ναι» της Κομισιόν

Σε συμφωνία για το πακέτο διάσωση της Lufthansa έφτασε η γερμανική κυβέρνηση, το ποσό θα είναι στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει να πει το «ναι» η Κομισιόν.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν «επί της αρχής» για το τελικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από το κρατικό Ταμείο για την Σταθεροποίηση της Οικονομίας (WSF) όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του αερομεταφορέα.

Η Μέρκελ ετοιμάζεται για «σκληρή μάχη»

Σύμφωνα με το περιοδικό, το «ναι» της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν πρέπει να θεωρείται ως τυπική διαδικασία, καθώς οι Βρυξέλλες έχουν διατυπώσει σοβαρές απαιτήσεις.

Βασικό «αγκάθι» είναι τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (σλοτς) στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Η Κομισιόν ζητά να αφαιρεθούν από τη Lufthansa και να δοθούν σε άλλες εταιρίες, ως «αποζημίωση» για την κρατική βοήθεια που λαμβάνει η γερμανική εταιρία.

«Θα είναι μια σκληρή μάχη», φέρεται να δήλωσε σχετικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αποφασισμένη να στηρίξει την Lufthansa.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Το τελικό πακέτο βοήθειας ανέρχεται σύμφωνα με το δημοσίευμα σε 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κράτος, ως αντάλλαγμα, αποκτά μερίδιο 20%, ποσοστό κάτω από την μειοψηφία αρνησικυρίας, με την οποία θα μπορούσε να θέσει βέτο σε αποφάσεις της διοίκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, το Βερολίνο δείχνει ότι υποχώρησε και στο θέμα του περιορισμού των εσωτερικών πτήσεων, όταν υπάρχει καλή σιδηροδρομική σύνδεση, όπως προβλέπεται από το «πράσινο» πακέτο της γερμανικής κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.