Ο Δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» σταδιακά τον «Μεγάλο Περίπατο» – Θα επιστρέψει και τα εκατομμύρια ευρώ που στοίχισε; (upd)

Ο Δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» σταδιακά τον «Μεγάλο Περίπατο» – Θα επιστρέψει και τα εκατομμύρια ευρώ που στοίχισε; (upd)

(Αρχικό κείμενο 12:50) Το «φιάσκο» του «Μεγάλου Περιπάτου» του δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη δεν έχει τελειωμό, καθώς μετά την καθολική αποδοκιμασία των πολιτών για το έργο που μετέτρεψε την Αθήνα σε «νεκρή ζώνη», ξεκίνησε το σταδιακό «ξήλωμά» του. Συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την απόδοση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου.

Οι εργασίες «ξηλώματος» ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν 21 Αυγούστου, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό είναι το πρώτο βήμα για το οριστικό ξήλωμα του έργου από τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς ο ίδιος βλέπει την δημοτικότητα του να εξανεμίζεται.

«Εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου», προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος προχώρησε σε αυτή την άτακτη υποχώρηση καθώς έχουν ξεσηκωθεί τόσο οι καταστηματάρχες του κέντρου όσο και οι άνθρωποι που πηγαίνουν στις δουλειές τους, αφού πλέον από το κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να περάσει ούτε «κουνούπι» με τα μποτιλιαρίσματα να φτάνουν στην… Πανόρμου.

Άραγε ο δήμαρχος θα επιστρέψει και τα 2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής για την κατασκευή ίσως του μεγαλύτερου έργου-φιάσκου των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα. Το έργο έχει υπολογιστεί πως για να ολοκληρωθεί θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα σε αυτά τα εκατομμύρια συμπεριλαμβάνονται τα παγκάκια των 5.700 ευρώ, οι ζαρντινιέρες των 500 ευρώ, οι φοίνικες των 5000 ευρώ κτλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.