ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το παράξενο αίτημα στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Τ.Μπάιντεν – «Μην κλέβετε από το Air Force One»

Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο απογραφής του Φεβρουαρίου έλειπαν αρκετά αντικείμενα από το τμήμα Τύπου του αεροσκάφους

Το παράξενο αίτημα στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Τ.Μπάιντεν – «Μην κλέβετε από το Air Force One»

Ένα παράξενο αίτημα έγινε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους αφού τους ζητήθηκε να σταματήσουν να κλέβουν αντικείμενα από το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο απογραφής του Φεβρουαρίου στο Air Force One μετά την επίσκεψη του προέδρου Μπάιντεν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, έλειπαν αρκετά αντικείμενα από το τμήμα Τύπου του αεροσκάφους.

Μεταξύ των αντικειμένων που φέρονται να είχαν εξαφανιστεί από το προεδρικό τζετ είναι μαξιλαροθήκες, ποτήρια και πιάτα με χρυσό περίγραμμα. Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου προειδοποίησε πως η αφαίρεση αντικειμένων από το αεροπλάνο απαγορεύεται.

Τον περασμένο μήνα, η Ένωση απέστειλε μέιλ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές σπιλώνουν συνολικά την ομάδα ρεπόρτερ που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του και πρέπει να σταματήσει.

Κάποιες φορές, στους δημοσιογράφους σαν αναμνηστικό δίνονται μικρές συσκευασίες M&M που φέρουν το λογότυπο της αμερικανικής προεδρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η αφαίρεση αντικειμένων, όπως πετσέτες και μαχαιροπήρουνα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο εδώ και χρόνια.

O Μίσα Κομαντόφσκι, ανταποκριτής της Voice of America στον Λευκό Οίκο, έχει συγκεντρώσει μια «μικρή» συλλογή αντικειμένων από τα ταξίδια του με το προεδρικό αεροσκάφος: «Δεν έφερα κανέναν σε δύσκολη θέση ούτε διέπραξα κάποιο αδίκημα για να φτιάξω αυτή τη συλλογή» δήλωσε στο BBC, ενώ κρατούσε ένα χάρτινο ποτήρι με το λογότυπο του Air Force One, το οποίο «απλά ξέχασε να πετάξει».

Το Air Force One, το οποίο ο Λευκός Οίκος αποκαλεί «γραφείο του προέδρου στους αιθέρες», έχει τρία επίπεδα και συνολική επιφάνεια 372 τ.μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εντυπωσιακές του εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη σουίτα για τον πρόεδρο, ιατρείο με χειρουργικό τραπέζι, αίθουσα συνεδριάσεων και τραπεζαρία, δύο μαγειρεία που μπορούν να ετοιμάσουν γεύματα έως 100 ατόμων τη φορά, καθώς και καθορισμένους χώρους για τον Τύπο, VIP επιβάτες, τους ανθρώπους της ασφάλειας και το γραμματειακό προσωπικό. Το αεροσκάφος έχει επίσης τη δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα και πτήσης για απεριόριστο χρόνο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.