ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το Τατζικιστάν αγόρασε το προεδρικό αεροσκάφος του Μεξικού που παρέμενε καθηλωμένε επί πέντε χρόνια

Ο Μεξικανός πρόεδρος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το αεροσκάφος

Το Τατζικιστάν αγόρασε το προεδρικό αεροσκάφος του Μεξικού που παρέμενε καθηλωμένε επί πέντε χρόνια

Η κυβέρνηση του Μεξικού βρήκε εντέλει αγοραστή για το προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο παρέμενε αναξιοποίητο, έπειτα από τέσσερα χρόνια άκαρπων προσπαθειών να το πουλήσει.

Η κυβέρνηση του Τατζικιστάν αγόρασε το Boeing 787 Dreamliner της μεξικανικής προεδρίας έναντι 1,66 δισεκ. πέσος (ή περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων), ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ή ΑΜΛΟ, προσθέτοντας πως «είμαστε ευτυχείς» για την κατάληξη του εγχειρήματος.

Τα χρήματα από την πώληση στο κράτος της κεντρικής Ασίας θα διατεθούν για να ανεγερθούν δύο νοσοκομεία 80 κλινών σε φτωχές πολιτείες του Μεξικού (την Οαχάκα και την Γκερέρο), διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους. «Θα οικοδομηθούν από το σώμα μηχανικού του στρατού και θα εγκαινιαστούν προτού τελειώσει η θητεία μου», υποσχέθηκε.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το αεροσκάφος

Ο πρόεδρος, που ανήκει στην εθνικιστική αριστερά, δεν χρησιμοποίησε το αεροσκάφος ούτε μια φορά αφότου ανέλαβε την εξουσία, το 2018. Κατά την άποψή του, το πολυτελές αεροπλάνο ήταν σύμβολο σπατάλης και απρέπειας σε μια χώρα με τόσο εκτεταμένη φτώχεια.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ παίρνει εμπορικές πτήσεις όταν μετακινείται στο εξωτερικό και σπανίως ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Το Dreamliner είχε αγοραστεί έναντι 219 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προκάτοχό του, τον Ενρίκε Πένια Νιέτο. Όμως η ελπίδα του σημερινού προέδρου πως το αεροσκάφος θα έβρισκε γρήγορα αγοραστή, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, στον Καναδά ή στην Αργεντινή, διαγράφτηκε επανειλημμένα και το ζήτημα μετατράπηκε σε πολιτικό σίριαλ. Για παράδειγμα, είχε αναγγελθεί πως θα προσφερόταν σε λοταρία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να βελτιωθεί το σύστημα υγείας, ή ότι θα ενοικιαζόταν σε επιχειρηματίες για να μεταφέρει στελέχη που μετακινούνταν για γιορτές και εταιρικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ είχε μετατρέψει το προεδρικό αεροσκάφος σε σύμβολο για να επιτίθεται στις «πολιτικές ελίτ», κάτι που επανέλαβε και χθες. «Είναι σημαντικό να ξέρουν όλοι πώς σκέφτονταν οι άνθρωποι (στην κυβέρνηση) πριν, πώς ενεργούσαν οι αρχές, σαν μικροί Φαραώ. Όχι πια».

Ο Χόρχε Μεντόσα, ο επικεφαλής της μεξικανικής εθνικής αναπτυξιακής τράπεζας BANOBRAS, δήλωσε πως οι αρχές του Τατζικιστάν που συμφώνησαν να αγοράσουν το αεροσκάφος έχουν στη διάθεσή τους περίπου δέκα ημέρες για να το παραλάβουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.