ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πλήρης ξεπεσμός: Έδιωξαν επί 50 χρόνια αιμοδότη από κλινική γιατί αρνήθηκε να απαντήσει εάν ήταν έγκυος ή όχι!

Αρνήθηκε να απαντήσει σε προσβλητική ερώτηση

Πλήρης ξεπεσμός: Έδιωξαν επί 50 χρόνια αιμοδότη  από κλινική  γιατί αρνήθηκε να απαντήσει εάν ήταν έγκυος ή όχι!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον ξεπεσμό στον οποίο έχουν περιέλθει οι δυτικές κοινωνίες.

Για σχεδόν 50 χρόνια, ο Leslie Sinclair έχει δώσει συνολικά 125 λίτρα αίμα, καθότι τακτικός αιμοδότης.

Όπως όμως ο ίδιος καταγγέλλει την τελευταία που επιχείρησε να δώσει τον απομάκρυναν καθώς  αρνήθηκε να απαντήσει σε μια ερώτηση για το αν ήταν έγκυος ή όχι!

Ο 66χρονος Σινκλέρ κλήθηκε να συμπληρώσει ένα έντυπο που ρωτούσε αν περίμενε παιδί ή αν ήταν έγκυος τους τελευταίους έξι μήνες και το πεδίο ήταν υποχρεωτικό.

Όταν παραπονέθηκε ότι ως άνδρας αλλά και στα 60 του αυτή η ερώτηση δεν ίσχυε και δεν έπρεπε να απαντήσει, ο κ. Σινκλέρ είπε ότι το προσωπικό της κλινικής του είπε ότι δεν μπορούσαν να δεχτούν το αίμα του καθώς έπρεπε να απαντήσει υποχρεωτικά!

Ο Leslie Sinclair, 66 ετών, κλήθηκε να συμπληρώσει μια φόρμα που ρωτούσε εάν περίμενε παιδί ή ήταν έγκυος τους τελευταίους έξι μήνες

Το ερώτημα έχει προστεθεί επειδή  η εγκυμοσύνη «δεν είναι πάντα οπτικά καθαρή»

Η αντιπαράθεση έλαβε χώρα καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ξεκίνησε μια εκστρατεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να στρατολογήσει ένα εκατομμύριο περισσότερους αιμοδότες τα επόμενα πέντε χρόνια μετά τη μείωση των αριθμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Εθνική Υπηρεσία Μετάγγισης Αίματος της Σκωτίας (SNBTS) ξεκίνησε μια προσπάθεια νωρίτερα αυτό το μήνα για να βρει 16.000 νέους αιμοδότες το επόμενο έτος.

Θυμωμένος με την άρνηση του νοσοκομείου να δώσει αίμα ο πατέρας δύο παιδιών, από το Stirling της κεντρικής Σκωτίας, είπε:

«Είμαι θυμωμένος γιατί δίνω αίμα από τα 18 μου και πηγαίνω τακτικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που το κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπάρχει πάντα μια φόρμα που συμπληρώνεις  και αυτό είναι εντάξει – τείνουν να ρωτούν για ιατρικές παθήσεις ή ασθένειες – και προφανώς αυτό συμβαίνει επειδή το αίμα πρέπει να είναι ασφαλές. Αυτή τη φορά, υπήρχε μια ερώτηση που δεν είχα ξαναδεί: “Είσαι έγκυος ή ήσουν τους τελευταίους έξι μήνες;” που απαιτούσε απάντηση ναι ή όχι.», είπε ο Sinclair για να συμπληρώσει:

«Επέδειξα στο προσωπικό ότι ήταν αδύνατο να βρεθώ σε αυτή τη θέση, αλλά μου είπαν ότι θα έπρεπε να απαντήσω, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να δώσω αίμα.

Τους είπα ότι ήταν ανόητο και ότι αν έπρεπε να φύγω, δεν θα επέστρεφα, και αυτό ήταν όλο, ανέβηκα στο ποδήλατό μου και έφυγα με το ποδήλατο.

Είναι ανόητο και με θυμώνει γιατί υπάρχουν ευάλωτοι άνθρωποι εκεί έξω που  έχουν ανάγκη από αίμα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, και που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια. Αλλά τους αρνήθηκαν το αίμα μου λόγω της υποχρέωσης να απαντήσω σε μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί».

Χθες το βράδυ, ο καθηγητής Marc Turner, διευθυντής του SNBTS, δήλωσε:

«Εκτιμούμε την υποστήριξη κάθε δωρητή κοινότητας μας και ευχαριστούμε τον κ. Sinclair για τη δέσμευσή του εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ η εγκυμοσύνη είναι μια σχετική ερώτηση μόνο για εκείνους των οποίων το βιολογικό φύλο ή το φύλο που έχει αποδοθεί κατά τη γέννηση είναι θηλυκό, το φύλο που αποδίδεται κατά τη γέννηση δεν είναι πάντα οπτικά σαφές στο προσωπικό.

Ως δημόσιος φορέας έχουμε επίγνωση των αλλαγών στην κοινωνία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τεθούν τέτοιες ερωτήσεις χωρίς διακρίσεις και έχουμε καθήκον να τις προάγουμε επομένως όλοι οι δωρητές έχουν πλέον τις ίδιες ερωτήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.