ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η εναλλακτική θεραπεία αν φοβάσαι να ταξιδέψεις με αεροπλάνο

Αυτή είναι η εναλλακτική θεραπεία αν φοβάσαι να ταξιδέψεις με αεροπλάνο

Η υπνοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα επτά θαύματα της σύγχρονης ψυχολογίας.

Λόγω της ιδιαίτερης μορφής λειτουργίας της ίσως από κάποιους να θεωρηθεί πως είναι μια παράξενη μορφή θεραπείας σε σχέση με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Τι είναι η υπνοθεραπεία – Είναι αναγνωρισμένη θεραπεία ;

Η ύπνωση επέρχεται όταν το άτομο συγκεντρώνεται σε μια επιλεγμένη σκέψη και η κριτική ικανότητα παρακάμπτεται και τότε η επιθυμητή υποβολή γίνεται στο υποσυνείδητο μυαλό, στο οποίο αποθηκεύονται όλα όσα μαθαίνουμε στην διάρκεια της ζωής μας.

Το υποσυνείδητο κομμάτι σας, σας οδηγεί στις αλλαγές που θέλετε μέσω της ύπνωσης, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο συνείδητος νους από μόνος του.

Στην δεκαετία του 70 η ύπνωση χρησιμοποιείτο από ιατρούς, ψυχολόγους και πανεπιστημιακούς.

Αργότερα βλέπουμε πως η ύπνωση έχει παραμεριστεί από τους περισσότερους, ευτυχώς όμως στην εποχή μας η ύπνωση έχει ξανά έρθει στο προσκήνιο και είναι διαθέσιμη να βοηθήσει τον κόσμο.

Η ύπνωση είναι αναγνωρισμένη σαν εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει;

Η υπνοθεραπεία είναι μια μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει σε πολλά ζητήματα που ίσως οι πλείστοι από εμάς να αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας.

Η υπνοθεραπεύτρια μας εξήγησε πως η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, κυριότερες από αυτές είναι στην διαχείριση άγχους και στρες, διαχείριση βάρους, φοβίες και ανησυχίες, κακές συνήθειες, αυτοεκτίμηση – αυτοπεποίθηση και στην βελτίωση διαπροσωπικών σχέσεων.

Η διαδικασία της ύπνωσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ένας υπνοθεραπευτής μπορεί να βάλει τον πελάτη του σε ύπνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας τρόπος είναι ο εξής , ο πελάτης κάθεται στο συγκεκριμένο ανάκλιντρο που βρίσκεται στο γραφείο και τότε ο υπνοθεραπευτής του εστιάζει την προσοχή του σε μια επιλεγμένη σκέψη τον χαλαρώνει και μετά ακολουθεί η εμβάθυνση στην ύπνωση όπου η κριτική ικανότητα παρακάμπτεται και ο υποσυνείδητός νους είναι έτοιμος για τις θετικές υποβολές που του κάνει ο υπνοθεραπευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.