ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η αλήθεια για τον περίφημο Διάβολο των Σπηλαίων

Η αλήθεια για τον περίφημο Διάβολο των Σπηλαίων

Οι υποθέσεις για το τι ακριβώς είναι το πλάσμα που απεικονίζεται, είναι πολλές. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του.

Μια από τις πιο γνωστές και πιο αληθοφανείς φωτογραφίες που σχετίζονται με θέματα του παραφυσικού, είναι η φωτογραφία που φαίνεται παρακάτω. Η φωτογραφία αυτή, που είναι πλέον γνωστή ως «ο διάβολος των σπηλαίων», κυκλοφορεί στο δίκτυο και συχνά επικαλείται ως «απόδειξη» για την ύπαρξη υπερφυσικών οντοτήτων.

Για την προέλευση της, αναφέρεται μια ιστορία ενός νεαρού από το Ras EL Khaimah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που μπήκε σε μια σπηλιά με ένα φίλο του. Οι δυο φίλοι αποχωρίστηκαν μετά από ένα σημείο, παρά τις προτροπές του ενός να μην προχωρήσουν πιο βαθιά μέσα στη σπηλιά. Μετά από λίγο, ο ένας είδε το φλάς να αστράφτει και άκουσε την κραυγή του φίλου του.

Τράπηκε τρομοκρατημένος σε φυγή και γύρισε με την αστυνομία για να βρει το φίλο του νεκρό. Αυτή λοιπόν, ήταν και η τελευταία φωτογραφία που είχε τραβήξει ο άτυχος νεαρός, διαβάζουμε στο scepdic.gr.

Οι υποθέσεις για το τι ακριβώς είναι το πλάσμα που απεικονίζεται, είναι πολλές. Άλλοι λένε ότι είναι ο Σατανάς ο ίδιος, ή ο διάβολος. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως είναι ένα chupacabra. Μερικοί υποστηρίζουν πως είναι ένας φυσικός σχηματισμός πάνω στο βράχο. Κάποιοι πιο προσεκτικοί λένε πως είναι εικόνα επεξεργασμένη με υπολογιστή. Ένας UFOλόγος, ο Paul Schroeder, δήλωσε για τη φωτογραφία τα εξής: «Αυτή η φωτογραφία είναι αυθεντική και ίσως η πρώτη που βλέπω εκτοπλασμικό δια-διαστασιακό κακό. Προσέξτε την περιοχή των αυτιών και του κεφαλιού που δεν έχουν ακόμα σχηματισθεί, και τις οπλές και τις λεπτομέρειες της φυσιογνωμίας. Έχει προταθεί από ειδικούς της Αγγλίας, πως αυτή η οντότητα επέτρεψε να φωτογραφηθεί μιας και η σπανιότητα φωτογραφιών τέτοιας ευκρίνειας αψηφά την φευγαλέα φύση αυτών των τηλεπαθητικών σκοτεινών οντοτήτων που αποκαλώ δαίμονες».

Η φωτογραφία είναι όντως αληθινή. Το πλάσμα αυτό είναι όμως ψεύτικο. Συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένο από fiberglass, και αποτελεί μόνιμο ντεκόρ του σπηλαίου Cheddar Showcave στο Bristol της Αγγλίας. Το σπήλαιο αυτό είναι τουριστική ατραξιόν και μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα τμήμα όπου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπαίνουν μέσα σε ένα φανταστικό κόσμο που θυμίζει πολύ τη «Μέση Γη» του Τόλκιν, και τα πλάσματα που κατοικούν σ’αυτήν. Στην ουσία είναι ένα είδος παιχνιδιού που οι ιθύνοντες τους σπηλαίου ονόμασαν «The Crystal Quest». Το συγκεκριμένο πλάσμα υποτίθεται πως είναι ένα goblin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος δημοσιογράφος/ερευνητής Ali Murat Guven έψαξε την προέλευση αυτής της φάρσας και βρήκε τη ρίζα της. Σύμφωνα με τον Guven λοιπόν, η φωτογραφία ελήφθη από έναν επιχειρηματία ο οποίος πήγε μετά στη Σαουδική Αραβία και την έδωσε σε κάποιους εφήβους. Έτσι ξεκίνησε και η φάρσα από τη Μέση Ανατολή. Η φωτογραφίες του Guven μαζί με το «δαίμονα» δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Επίσης, μπορείτε να δείτε και άλλες φωτογραφίες από επισκέπτες του σπηλαίου μαζί και με άλλα τέτοια δαιμόνια. Μάλλον τα goblin έχουν ανεπτυγμένη την κοινωνικότητα τους. Δεν νομίζω όμως να είναι τόσο εύπιστα όσο ο κύριος Schroeder.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.