Βάζοντας τα «μεγάλα μέσα» η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να εμβολιάσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, με όποιο τρόπο μπορεί, ακόμα κι αν η λύση είναι ο εκφοβισμός και οι απειλές με την ίδια και την παρέα των «ειδικών» να προειδοποιούν και να τρομοκρατούν σε καθημερινή βάση τους πολίτες.

Ποια είναι όμως η εικόνα των εμβολιασμών αυτή τη στιγμή; Τι γίνεται στην Αττική που όπως λένε «βράζει»;

Το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει ούτε μία δόση, ενώ συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που είναι πάρα πολύ χαμηλά τα ποσοστά. Πιο αναλυτικά, η ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών που είναι κι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο από το νέο στέλεχος του ιού είναι σε ποσοστό 83,5% ανεμβολίαστη.

Οι άνθρωποι 30-39 ετών σε ποσοστό 61% παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς, δηλαδή στους ανθρώπους 50-59 ετών και 80 και άνω, τα ποσοστό των ανεμβολίαστων παρότι είναι πιο χαμηλά, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό. Οι πολίτες ηλικίας 50-59 ετών είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 36,20%, ενώ στους 80χρονους το ποσοστό είναι 30,20%.

Μεγάλες αποκλίσεις, εμφανίζονται στα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Αττική.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έτρεξαν να εμβολιαστούν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι το 60%.

Στην ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97% ενώ μόλις το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ο νότιος τομέας της Αττικής έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών με το δείκτη της θετικότητας καθημερινά να ανεβαίνει.