Πληροφορίες: Πλήρως εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid στην Αχαΐα – Πολλά νέα ερωτήματα

Πληροφορίες: Πλήρως εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid στην Αχαΐα – Πολλά νέα ερωτήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr δύο ηλικιωμένοι, ηλικίας 73 και 74 ετών, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid σε νοσοκομείο της Αχαΐας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, μάλιστα ο ένας από τους δύο έχει υψηλό τίτλο αντισωμάτων, κάτι που σημαίνει πως η ανοσία που του προσφέρει το εμβόλιο δεν έχει εξασθενήσει.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από τα δύο αυτά περιστατικά ο Νίκος Καπραβέλος είχε επιβεβαιώσει πως ένας 70χρονος νοσηλεύεται με βαρύτατη πνευμονία σε ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τότε ο Ν.Καπραβέλος είχε πει πως πρόκειται για εξαίρεση στον κανόνα, παρόλα αυτά αν επιβεβαιωθούν και τα δύο νέα περιστατικά τότε θα μάλλον δεν θα αναφερόμαστε και σε τόσο σπάνια περιστατικά και παράλληλα θα τεθούν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα που έχουν τα εμβόλια απέναντι και στην προστασία από τη βαριά νόσο και τον θάνατο.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού είχε πει πως «οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και κυρίως μπορούν να μεταδώσουν αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό και σε μικρότερη ένταση.

Το ιικό φορτίο που μεταφέρει είναι πολύ μικρότερο αλλά υπαρκτό. Ο εμβολιασμός μάς προστατεύει από σοβαρή νόσο και σχεδόν 100% από θάνατο από τη νόσο αυτή».

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιο εμβόλιο έχουμε επιβεβαιώσει ποιο εμβόλιο έχουν κάνει οι δύο ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στην Αχαΐα, παρόλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν πως έκαναν mRNA εμβόλιο.

Από την πλευρά μας επικοινωνήσαμε με την ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο και δεν διέψευσαν την είδηση, παρόλα αυτά μας παρέπεμψαν στη διοίκηση για επίσημες δηλώσεις, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.