E.Riley: Και το 100% να εμβολιάσουμε δεν χτίζουμε «τείχος ανοσίας» – Λάθος οι μαζικοί εμβολιασμοί παιδιών

E.Riley: Και το 100% να εμβολιάσουμε δεν χτίζουμε «τείχος ανοσίας» – Λάθος οι μαζικοί εμβολιασμοί παιδιών

Ο μαζικός εμβολιασμός των υγιών παιδιών κι εφήβων εναντίον της COVID-19 δεν έχει όφελος για αυτά και δεν θα προστατέψει τους ενήλικες από τη μετάδοση σε αυτούς του ιού, σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας και λοιμωδών νοσημάτων Eleanor Riley του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Αυτή η λύση θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση που θα μπορούσε να σταματήσει τη μετάδοση του ιού, κάτι το οποίο είναι αδύνατο μετά την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Μιλώντας στο BBC Sunday Show, η καθηγήτρια Riley είπε: «Είναι απολύτως σαφές τώρα ότι τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ καλά για να αποτρέψουν τους ανθρώπους να καταλήξουν σοβαρά άρρωστοι στο νοσοκομείο με Covid, αλλά δεν είναι τόσο καλοί στην πρόληψη της μόλυνσης και της μετάδοσης η παραλλαγή Δέλτα του ιού».

«Και έτσι ακόμα κι αν εμβολιάζαμε όλους στη χώρα, ο ιός θα συνέχιζε να κυκλοφορεί, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα, οπότε πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο τι πρέπει να κάνουμε».

«Νομίζω ότι το επιχείρημα ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι για να προστατεύσει τους δασκάλους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες τους, νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε στο πλάι τώρα, επειδή γνωρίζουμε ότι ακόμη και αν τα παιδιά εμβολιαστούν, είναι ακόμα δυνητικά σε θέση να μεταδώσουν τον ιό».

«Αν θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους, πρέπει να τους προστατεύσουμε εμβολιάζοντάς τους αλλά όχι βασιζόμενοι σε κάποιον άλλο για να εμβολιαστούν, οπότε το ερώτημα είναι ποιος πραγματικά χρειάζεται εμβόλιο και για παιδιά κάτω των 16 ετών τα στοιχεία είναι ότι δεν θα επωφεληθούν πάρα πολύ από τον εμβολιασμό όσον αφορά τον κορωνοϊό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άρα εδώ τίθεται ξανά το ερώτημα; Γιατί η επιμονή των Ελλήνων «ειδικών» να εμβολιάσουν τους πάντες; Η καθηγήτρια Eleanor Riley είναι υπέρμαχος των εμβολιασμών, παρόλα αυτά παραδέχεται πως η λογική των πιστοποιητικών εμβολιασμού και του εμβολιασμού πολιτών για να προστατεύσουμε κάποιους άλλους δεν λειτουργεί. Αντιθέτως τα εμβόλια τα κάνει κάποιος για ατομική του προστασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.