ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Μαγιορκίνης: «Θα μελετηθεί μονοκλωνικό αντίσωμα για την θεραπεία ασθενών με πρoχωρημένη νόσο κορωνοϊού»

Γ.Μαγιορκίνης: «Θα μελετηθεί μονοκλωνικό αντίσωμα για την θεραπεία ασθενών με πρoχωρημένη νόσο κορωνοϊού»

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε λόγο για ένα μονοκλωνικό αντίσωμα το οποίο θα μελετηθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε ασθενείς με βαριά νόσο.

Συγκεκριμένα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο Πρακτορείο Fm τόνισε πως το μονοκλωνικό αντίσωμα θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς με προχωρημένη νόσο που χρειάζονται διασωλήνωση, ή για ασθενείς με σύνδρομο long covid.

Στη μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής που έγινε από την Ομάδα Εφηρμοσμένης Εξελικτικής Ιολογίας αναζητείται επίσης η πιθανή συσχέτιση του κορωνοϊού σε βάθος χρόνου με ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο λύκος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, ο κορωνοϊός εκμεταλλεύεται ρετροϊούς από το γονιδίωμα μας που είναι ενσωματωμένοι εδώ και εκατομμύρια χρόνια και ο οργανισμός μας τους έχει καλά «κοιμισμένους». Αλλά ο κορωνοϊός τους ξυπνάει για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο μπορεί να εξελιχθεί καλύτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και είναι σημαντικό να δούμε αν αυτή η ενεργοποίηση, οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε αυτές τις ασθένειες. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή πώς προκαλούνται. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι η πιο καλά θεμελιωμένη αιτία καρκίνου πριν από το κάπνισμα, ήταν οι ιογενείς λοιμώξεις. Για παράδειγμα ο ιός της ηπατίτιδας μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο στο συκώτι. Ή ο HIV μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε ασθενείς που προσβάλλει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.