ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προσοχή: Επτά ανησυχητικά σημάδια στα χέρια που φανερώνουν την κατάσταση της υγείας μας

Προσοχή: Επτά ανησυχητικά σημάδια στα χέρια που φανερώνουν την κατάσταση της υγείας μας

Τα χέρια αποτελούν ένα από τα σημεία του σώματος, τα οποία δείχνουν σημάδια, τα οποία σχετίζονται με τη γήρανση. Πέρα, όμως, από αυτό, το χέρι κάποιου δείχνει αν πραγματικά αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η κατάσταση των χεριών είναι αποτέλεσμα σωματικών αλλαγών.

Επτά συμπτώματα, που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κόκκινες παλάμες: Σημάδι προβλημάτων στο συκώτι, που μπορεί να οφείλετε σε διαταραχή ορμονών ή ακόμη και σε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ιδρωμένες παλάμες: Η υπερβολική εφίδρωση, το άγχος και ο υπερθυρεοειδισμός είναι μερικές από τις αιτίες. Ελέγξτε το άγχος σας και βάλτε «STOP» στο αλκοόλ.

Απώλεια αίσθησης και μυρμήγκιασμα: Μπορεί να αποτελέσει ένδειξη προβλήματος υγείας όπως οστεοχονδρωσία, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, φλεβική θρόμβωση του άκρου, βλάβη του βραχιονικού πλέγματος, αναιμία ή διαβήτη.

Ξηρά χέρια: Συνηθισμένες αιτίες είναι οι αφυδάτωση, έλλειψη οιστρογόνων και εμμηνόπαυση. Πιείτε νερό, γάτε ψάρια, καρπούς και σπόρους, αλλά χρησιμοποιήστε και κρέμες.

Τρέμουλο: Αποτελεί σύμπτωμα Πάρκινσον. Κόψτε τον καφέ, το αλκοόλ και ελέγξτε το άγχος σας.

Αδύναμα νύχια: Υπάρχει σαφής έλλειψη ψευδάργυρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία. Βοηθά στην επούλωση πληγών, στην αναπαραγωγή κυττάρων και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με ψευδάργυρο, βρώμη, καρπούς και κρέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρησμένα δάχτυλα: Ένδειξη έλλειψης οξυγόνου ή σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας. Συμβουλευτείτε καλύτερα έναν ειδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.