Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ξεκίνησε η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, με καθυστέρηση ενός έτους σε σχέση με τις λοιπές δυτικές χώρες όπου η θεραπεία εφαρμόζεται από το φθινόπωρο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, οι κυβερνητικοί διατείνονταν ότι «Δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία, παρά μόνον εμβόλια» μέχρι πρόσφατα.

Ο πρώτος ασθενής που του χορηγήθηκε η θεραπεία, είχε σοβαρή ανοσοκαταστολή λόγω υποκείμενου νοσήματος και ήταν θετικός στην Covid-19.

Ο ασθενής έλαβε ενδοφλεβίως τα αντισώματα και επέστρεψε στο σπίτι του.

Εντός της ημέρας ακόμη τρεις ασθενείς αναμένεται να λάβουν τα αντισώματα, ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται από όλη την Ελλάδα.

Από τώρα και στο εξής θα βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση από τον γιατρό του, αλλά και την ειδική Επιτροπή, για 28 συνεχείς ημέρες.

Αν στο μεταξύ δεν επιδεινωθεί η υγεία του και δεν εμφανίσει συμπτώματα τέτοια που να απαιτούν την εισαγωγή του σε νοσοκομείο, αυτό σημαίνει ότι η έκβαση της θεραπείας είναι θετική και ο ασθενής μετά από ένα μήνα θα θεωρηθεί θεραπευμένος.

Εκατομμύρια τέτοιες θεραπείες έγιναν στο εξωτερικό τους τελευταίους 14 μήνες. Μόνο στην Ελλάδα έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοια θεραπεία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!