Κορωνοϊός: «Συνάχι» για όποιον νοσήσει για δεύτερη φορά

Τα ευρήματα νέας έρευνας

Κορωνοϊός: «Συνάχι» για όποιον νοσήσει για δεύτερη φορά

Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Κατάρ όσοι κολλούν τον κορωνοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες πολύ σπάνια θα νοσήσουν σοβαρά.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι επαναλοιμώξεις Covid-19 στον ίδιο άνθρωπο είναι 90% λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε βαριά νόσο, ανάγκη νοσηλείας ή θάνατο, σε σχέση με την αρχική μόλυνση.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Weill Cornell Medicine-Qatar, στη μελέτη που δημοσίευσαν στο «New England Journal of Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 353.326 ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Απριλίου 2021 και από τους οποίους οι 1.304 βρέθηκαν αργότερα να έχουν μολυνθεί ξανά από τον ιό. Μόνο τέσσερις επαναλοιμώξεις ήταν αρκετά σοβαρές για να χρειαστούν νοσηλεία, καμία δεν κατέληξε σε ΜΕΘ ούτε υπήρξε κανένας θάνατος. Αντίθετα, μεταξύ των αρχικών λοιμώξεων, 28 ασθενείς είχαν χρειαστεί εισαγωγή σε ΜΕΘ, ενώ επτά είχαν πεθάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μελέτη δείχνει ότι όταν κάποιος μολύνεται ξανά από τον κορωνοϊό σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τη δεύτερη φορά η νόσος είναι γενικά -αν και όχι πάντα- ήπια και σπανιότατα ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιάζονται ή θα αρρωσταίνουν και θα αναρρώνουν, ο Covid-19 τελικά θα γίνει ενδημικός όπως το κοινό κρυολόγημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.