ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ήπια η μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με νέες μελέτες

Ήπια η μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με νέες μελέτες

Μεγάλη η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά με πολύ ήπια συμπτώματα, επισημαίνουν νέες μελέτες.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τη παραλλαγή είναι αισιόδοξα και δείχνουν ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι πολύ ήπια και μοιάζουν με αυτά ενός απλού κρυολογήματος, αλλά είναι πολύ πιο μεταδοτική.

Μεγάλα διεθνή πρακτορεία, όπως το CNN και το Bloomberg, μεταδίδουν πως πολλοί ασθενείς μπήκαν στο νοσοκομείο για άλλους λόγους και μόνο μετά από τεστ βρέθηκε πως έχουν προσβληθεί από το στέλεχος Όμικρον και μάλιστα χρειάζονται λιγότερες ιατροφαρμακευτικές παρεμβάσεις.

Ένα δεύτερο εύρημα της έρευνας που γίνεται στη Νότια Αφρική είναι πως ο ιός με την παραλλαγή Όμικρον δεν είναι άτρωτος απέναντι στα Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία ενισχύονται σημαντικά με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται πολλές μελέτες για να μπορέσει η επιστημονική κοινότητα να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για την παραλλαγή Όμικρον, με βάσει τα παραπάνω στοιχεία όμως υπάρχει η ελπίδα ότι το τέλος του κορονοϊού, μπορεί να μην είναι τελικά μακριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.