ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β. Κικίλιας: Ανακοίνωσε διυπουργική επιτροπή και προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Β. Κικίλιας: Ανακοίνωσε διυπουργική επιτροπή και προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις που έλαβε το υπουργείο Υγείας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι θα συσταθεί επιτροπή για να συντονίζει καλύτερο το πρόβλημα, ενώ θα γίνουν και άμεσα προσλήψεις για να ενισχυθούν νοσοκομεία και εργαστήρια.

«Θα ήθελα να αναγγείλω τη σύσταση επιτροπής, στα επίπεδα των Γενικών Γραμματέων ή Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό πρώτον, δεύτερον την εξουσιοδότηση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να προβεί στις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με διαδικασία του κατεπείγοντος, έτσι ώστε να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, τις πύλες εισόδου και τρίτον, θα ήθελα να ζητήσω για ακόμα μια φορά να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, το οποίο είναι ευαίσθητο και αφορά όλη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υπουργός επέμεινε στην ανάγκη «να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, το οποίο είναι ευαίσθητο και αφορά όλη την ελληνική κοινωνία».

Απηύθυνε έκκληση «να ακούμε όλοι τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και αυτά τα οποία ανακοινώνουν που είναι τα βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν πάντα με τους κανόνες υγιεινής, με τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τον γιατρό μας, με τα νοσοκομεία της χώρας και τα νοσοκομεία αναφοράς και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας».

«Επάρκεια μέτρων για ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει»
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος καθησύχασε τονίζοντας ότι «υπάρχει επάρκεια μέτρων για ένα πρόβλημα το οποίο δεν υπάρχει. Δεν έχουμε ασθενή στην Ελλάδα. Και κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε αν τυχόν εμφανιστεί ασθενής, να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει».

«Υπαρκτή η πιθανότητα να έρθει ένα κρούσμα τις επόμενες τρεις εβδομάδες»
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη επαγρύπνηση και ζήτησε αλληλεγγύη και όχι στίγμα.

«Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Είναι ώρα για αλληλεγγύη και όχι για στίγμα. Δεν έχει έρθει ο ιός ακόμα στη χώρα μας» σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτίμησε ότι είναι υπαρκτή η «πιθανότητα να έρθει ένα κρούσμα τις επόμενες τρεις εβδομάδες, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα ειδικά στις πύλες εισόδου στη χώρα, ενώ σημείωσε ότι «έχουμε ελέγξει μέχρι τώρα 28 ψευτο-ύποπτα περιστατικά και ένα αληθινά ύποπτο. Κανένα δεν είχε τη νόσο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.