ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η βαρυστομαχιά της Τσικνοπέμπτης και τι πρέπει να κάνετε σήμερα

Η βαρυστομαχιά της Τσικνοπέμπτης και τι πρέπει να κάνετε σήμερα

Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση μήνας από το τελευταίο λουκούλλειο γεύμα, που λογικά πρέπει να ήταν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Και σήμερα, η Τσικνοπέμπτη, έρχεται να μας θυμίσει τα υπέροχα παιδάκια, τις ζουμερές μπριζόλες, το άφθονο κρασί, τα τηγανιτά μπινελίκια και όλες τις γευστικά υπέροχες (αλλά βλαβερές για τον οργανισμό) ατασθαλίες. Αύριο πολλοί από εσάς, θα ξυπνήσετε με βαρύ στομάχι, με καούρες και πολλά ρεψίματα και με τη διάθεση σας όχι τόσο καλή, από το σημερινό φαγοπότι

Σας παρουσιάζουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη βαρυστομαχιά, ειδικά εάν είχατε να φάτε και να ξεπεράσετε τα όρια από την Πρωτοχρονιά.

Το βασικό που πρέπει να κάνετε αύριο όλη την ημέρα είναι να καταναλώσετε πολλά μικρά και ελαφριά γεύματα. Το στομάχι σας θα πρέπει να λειτουργεί συνέχεια αλλά σε χαλαρούς ρυθμούς και να μην επιβαρυνθεί.

Εάν μόλις ξυπνήσατε νιώθετε σαν να έχετε φάει πέτρες που δεν χωνεύονται καλό θα είναι να ανακουφίσετε το στομάχι με ένα ζεστό ρόφημα ή ζεστό νερό με λίγο λεμόνι. Εναλλακτικά μπορείτε να φάτε αργά και ένα πορτοκάλι. Καλό θα είναι να αποφύγετε με το που ανοίξατε τα μάτια σας, να πιείτε καφέ και να ανάψετε το πρώτο τσιγάρο της ημέρας. Κάντε το λίγο αργότερα.

Σε καμία περίπτωση όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού και ενώ το στομάχι σας συνεχίζει να είναι βαρύ, δεν θα πρέπει να φάτε φαγητά με λίπη, φαγητά που βρίθουν μπαχαρικών, ή φαγητά που κολυμπάνε στις σάλτσες, να πιείτε αναψυκτικά (που ενδεχομένως να νομίζετε ότι θα σας ξαλαφρώσουν), να φάτε στο πόδι με ταχύτητα σαν να σας κυνηγάνε και φυσικά να πιείτε κρασί ή αλκοόλ.

Ο καφές δεν βοηθά στη δυσπεψία, βοηθάει όμως το τσάι. Αντί για καφεδάκι λοιπόν προτιμήστε να πιείτε τσάι μετά το φαγητό. Μπορείτε επίσης να πιείτε αφέψημα μέντας ή χαμομηλιού.

Καλό θα ήταν μόλις επιστρέψετε στο σπίτι σας να δώσετε στον οργανισμό σας όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεκουραστεί και να επανέλθει με έναν καλό ύπνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τα συμπτώματα συνεχιστούν ενημερώστε τον γιατρό σας. Σε πολλές περιπτώσεις η βαρυστομαχιά, οι καούρες, η δυσπεψία, κρύβουν “παγίδες” που ο γιατρός θα πρέπει να σας εξετάσει να τις εντοπίσει και να τις αντιμετωπίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.